Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 15:46

Ξεπέρασε τα όριά του το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ξεπέρασε τα όριά του το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Μπορεί η θερινή περίοδος ουσιαστικά να βρίσκεται πίσω μας, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται από την εικόνα που εξακολουθεί να παρουσιάζει, ιδίως τα Σαββατοκύριακα, το αεροδρόμιο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” της Καλαμάτας.

Οσοι έτυχε να βρεθούν τις προηγούμενες ημέρες στον αερολιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας περιγράφουν σκηνές αδιαχώρητου, που μόνο τιμητικές δεν είναι για μία περιοχή που θέλει να υπερηφανεύεται ότι προσπαθεί να λάβει τη θέση που της αναλογεί στο ελληνικό τουριστικό στερέωμα. Η αίθουσα αναμονής εντός του αεροσταθμού και οι ουρές για τη διαδικασία ελέγχου μιλούν από μόνες τους.

Ολο αυτό φυσικά δημιουργεί μεγάλη ταλαιπωρία σε εκατοντάδες επιβάτες που αναχωρούν για το εξωτερικό, αφήνοντάς τους μία όχι και τόσο καλή τελευταία εικόνα από μία περιοχή που μπορεί από πλευράς φυσικού περιβάλλοντος να τους ικανοποίησε, αλλά έχει ακόμα πολλά να κάνει σε επίπεδο υπηρεσιών.

Με λίγα λόγια, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας εδώ και πολύ καιρό ασφυκτιά και “φωνάζει” για την ανάγκη άμεσου σχεδιασμού της επέκτασης των λειτουργικών του χώρων. Ενδεχομένως και μέχρι την πιθανή μεγάλη παρέμβαση να μπορούν να εξεταστούν με τη λήξη της τρέχουσας περιόδου κάποιες προσωρινές λύσεις, που θα δώσουν για όσο χρειαστεί λίγες... ανάσες.

Σε κάθε άλλη περίπτωση το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα... τελειώσει και τότε ως μόνη... λύση θα φαντάζει ένα μεγάλο πισωγύρισμα στα χρόνια που το αεροπλάνο για τη Μεσσηνία ήταν κάτι σπάνιο.

Το θέμα είναι όχι απλώς υπερκομματικό, αλλά για να φθάσουμε στην επιθυμητή αναβάθμιση θα πρέπει και οι τοπικοί παράγοντες να μην ανταλλάσσουν ανακοινώσεις προβάλλοντας τι έκαναν αυτοί και τι δεν έκαναν οι άλλοι. Γιατί το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μας θυμίζουν τον... αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 13:00

NEWSLETTER