Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 21:10

Ωρα για επανεκκίνηση στις σχέσεις Καλαμάτας - Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

Νέες δημοτικές αρχές ανέλαβαν στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης με επικεφαλής νέα άτομα, που για πρώτη φορά αναλαμβάνουν τα ηνία στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Και έχουν μεταξύ άλλων την ευκαιρία να δουλέψουν για να υπάρξει μία επανεκκίνηση στις σχέσεις των δύο περιοχών.

Καλαμάτα και Μεσσήνη μπορεί να απέχουν μεταξύ τους μόνο λίγα χιλιόμετρα, αλλά για μία σειρά από λόγους διαχρονικά η απόσταση μεταξύ τους είναι πολύ μεγαλύτερη στην πράξη. Και βασικός λόγος δεν είναι τόσο η σημαντική διαφορά μεγέθους μεταξύ τους, αλλά περισσότερο το γεγονός ότι οι δημοτικές αρχές που πέρασαν φρόντισαν να μην καθίσουν στο τραπέζι για να βρουν τα σημεία που η Καλαμάτα και η Μεσσήνη θα μπορούσαν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά η μία προς την άλλη.

Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς αρκετές φορές δεν ήταν δύσκολο κάποιος να διακρίνει το κλίμα ανταγωνισμού που καλλιεργήθηκε εκατέρωθεν χωρίς προφανή λόγο. Ουσιαστικά η μοναδική... κίνηση φιλίας που εθιμικά κάθε χρόνο γίνεται, είναι τα παραδοσιακά καλέσματα στο Νησιώτικο Καρναβάλι.

Κι όμως δύο πόλεις, κάθε μία με τη δική της ιστορία, που βρίσκονται τόσο κοντά, μόνο να κερδίσουν έχουν αν οι δημοτικές αρχές από τη μία και οι εκπρόσωποι φορέων από την άλλη ανοίξουν έναν καλοπροαίρετο διάλογο, με στόχο την αναζήτηση πεδίου συνεργασίας σε ορισμένους τομείς.

Συνεργασίες σε συγκοινωνιακό επίπεδο, με επίκεντρο το αεροδρόμιο, αλλά και σε άλλους τομείς μπορούν να φέρουν αποτελέσματα και είναι κάτι που μπορεί να συζητείται καιρό, αλλά στην πράξη δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Αλλωστε τόσο ο κάμπος, όσο και η θάλασσα αποτελούν υποχρεωτικές γέφυρες για κοινές δράσεις.

Οι νέες δημοτικές αρχές και τα νέα Δημοτικά Συμβούλια, που σήμερα κλείνουν τον πρώτο μήνα της θητείας τους, ας δείξουν τουλάχιστον καλή διάθεση και ας τείνουν... χείρα φιλίας εκατέρωθεν.