Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 20:39

Πειστικές αποφάσεις για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Πειστικές αποφάσεις για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Σύσκεψη αρμόδιων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων πρότεινε στον υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλής Μαντάς, για τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη.

Προκειμένου να αποφασιστεί αν θα βελτιωθεί/ανακατασκευαστεί ο υπάρχων δρόμος (για 4άιχνο μιλάμε στο μεγαλύτερο τμήμα έως το Ριζόμυλο) ή αν θα κατασκευαστεί νέος με βάση την παραλιακή χάραξη.

Να γίνει η σύσκεψη, να οργανωθεί σωστά και να τεθούν στο τραπέζι όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα που αφορούν και τις δύο προτάσεις για το πιο σημαντικό έργο της Μεσσηνίας. Ολα αυτά χωρίς προσωπικές εμμονές, εγωιστικές αντιπαραθέσεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Επειδή ήδη έχουν υποστηριχθεί διαφορετικές απόψεις, και τα πολιτικά πρόσωπα του κυβερνώντος κόμματος στο νομό έχουν διχαστεί και βρίσκονται απέναντι σαν εχθροί, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πρώτα απ’ όλα πως δεν πρόκειται για πεδίο ξεκαθαρίσματος προσωπικών λογαριασμών. Δεν μιλάμε για μάχη που ο νικητής θα κατατροπώσει τον ηττημένο, ούτε για αντιπαράθεση εντυπώσεων.

Το θέμα του δρόμου συζητιέται εδώ και χρόνια, και η Ν.Δ. ως κυβέρνηση πλέον πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσει τη θέση της σύντομα, χωρίς καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες. Κι επειδή η Ν.Δ. ετοιμαζόταν εδώ και καιρό να κυβερνήσει, με έτοιμο πρόγραμμα και προτάσεις, θα πρέπει να αποφασίσει ολοκληρωμένα και πειστικά. Να ξέρει δε ότι η επιλογή της θα πρέπει να συνοδεύεται από την εύρεση και τη διασφάλιση της χρηματοδότησης και του τρόπου υλοποίησης του έργου: Πώς θα γίνει ο δρόμος, με ΣΔΙΤ, σύμβαση παραχώρησης ή ως δημόσιο έργο; Και πώς θα βρεθούν τα χρήματα για την κατασκευή του;

Το σπουδαίο αυτό έργο έχει ήδη καθυστερήσει, και η Μεσσηνία δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Σ’ αυτή την 4ετία επιβάλλεται να δρομολογηθεί και να ξεκινήσει η κατασκευή του. Ολες οι πολιτικές και τοπικές δυνάμεις οφείλουν να αφήσουν στην άκρη τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και να βάλουν πάνω απ’ όλα το συμφέρον του τόπου. Η υλοποίηση του έργου θα είναι επιτυχία για τη Μεσσηνία και την ανάπτυξή της.

Παράλληλο πρέπει να είναι και το ενδιαφέρον τόσο για το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα όσο και για το αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”. Και γι’ αυτά, είναι ανεπίτρεπτη η παραμικρή ολιγωρία.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 17:44