Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 19:01

Το “παραμύθι” για αεροδρόμιο στην Τρίπολη συνεχίζεται;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το “παραμύθι” για αεροδρόμιο στην Τρίπολη συνεχίζεται;

Το θέμα της κατασκευής αεροδρομίου στην Τρίπολη φαίνεται πως προσπάθησαν να επαναφέρουν χθες τουριστικοί φορείς της Αργολίδας κατά την επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Θεωρούν προφανώς ως βασικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη των όμορφων παραλιακών τους περιοχών τη δημιουργία ενός νέου αερολιμένα, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για αυτούς. Κι αυτό γιατί κρίνουν ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι αρκετά μακριά για την εξυπηρέτηση της περιοχής τους και αντίστοιχα ότι το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” δεν είναι εύκολα προσβάσιμο.

Είναι όμως πραγματικά λύση σε όλο αυτό η δημιουργία ενός νέου αεροδρομίου στην Τρίπολη, κάτι που είχε κάνει “σημαία” τα προηγούμενα χρόνια η περιφερειακή διοίκηση Τατούλη; Ενα από τα επιχειρήματα των υποστηρικτών αυτής της άποψης ήταν ότι λόγω του κορεσμού του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών θα χρειαστεί η δημιουργία ενός εναλλακτικού αεροδρομίου σε σχετικά κοντινή απόσταση, που θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Το αν μπορεί όμως όλο αυτό να δουλέψει χωρίς αξιόπιστη σιδηροδρομική σύνδεση της Αρκαδίας με το κέντρο, αυτό μπορούν να μας το απαντήσουν μόνο όσοι εξακολουθούν να ονειρεύονται εκεί αεροδρόμιο.

Ισως λοιπόν θα ήταν πιο αποτελεσματικό οι φορείς της Αργολίδας να παλέψουν για τη βελτίωση του εσωτερικού δικτύου του νομού, που πραγματικά επί χρόνια κρατάει αρκετά πίσω μία περιοχή με σημαντικές δυνατότητες. Στόχος πιο εφικτός πάντως από έναν νέο αερολιμένα, που θα μειώσει παράλληλα και την απόσταση από την Αθήνα.

Και ας μην πέφτουν στην παγίδα που έστησαν σε επικοινωνιακό επίπεδο κάποιοι τόσα χρόνια, πουλώντας από τη μία φούμαρα και κρατώντας από την άλλη πίσω το ήδη υπάρχον αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 17:44