Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 12:03

Τrainspotting...

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γλυκόπικρα συναισθήματα γεννά η πρόσφατη επανεμφάνιση του τρένου -εκδρομικού και μόνο- στην περιοχή της Ανω Μεσσηνίας και της Τριφυλίας.

Μόνο θλίψη φυσικά μπορεί να προκαλεί η ουσιαστική εξάλειψη του τρένου από την Πελοπόννησο, ιδιαίτερα στους άξονες Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και Καλαμάτα-Πύργος-Πάτρα, επειδή το μέσον αυτό, λέει, δεν ήταν πια ανταγωνιστικό...

Σε μια Ελλάδα που περιστρέφεται ιλιγγιωδώς, βουλιάζοντας στη δίνη της οικονομικής κρίσης, μια Ελλάδα που περικόπτει -περιέργως- δημόσιες επενδύσεις, μισθούς, συντάξεις, μια Ελλάδα που αυτοκαταργείται κοινωνικά ξυπνώντας τους χειρότερους εφιάλτες της, δεν είναι δυνατό να επιτρέψει -στην Πελοπόννησο, έστω- την πολυτέλεια μιας συγκοινωνίας οικονομικής, οικολογικής και κυρίως λαϊκής.

Αυτό που ενδιαφέρει, ωστόσο, είναι αν θα κληθεί ποτέ κάποιος να πληρώσει γι’ αυτή την κατάντια…

Θα ήταν ενδιαφέρον να υποδειχθούν -και να υποστούν τις συνέπειες- οι υπαίτιοι για το δίκτυο που μόλις πριν μερικά χρόνια παρέμενε με τις υποδομές της εποχής του Τρικούπη και το οποίο κατήργησαν λίγο μετά τη χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία στοιχειώδους εκσυγχρονισμού του.

Εξ ίσου ενδιαφέρον θα ήταν να υποδειχθούν -και να υποστούν τις συνέπειες- και οι υπαίτιοι για την εντελώς παράλογη απόφαση με την οποία σταμάτησε το τρένο να αποτελεί μέσο μεταφοράς εμπορευμάτων και υλικών εν γένει, με συνέπεια να αποστερηθεί κι εκείνο το ελάχιστο όφελος που προέκυπτε.

Δεν αυταπατώμαι περιμένοντας απαντήσεις, άλλωστε η πραγματικότητα -και η καθημερινότητα που αυτή επιβάλλει- είναι πολύ σκληρές από μόνες τους για να επιτρέπουν αισιοδοξία, χώρια που οι κατά καιρούς «ταγοί» μας, ελάχιστα έως καθόλου ενδιαφέρθηκαν για το μέσον αυτό.

Ας αποχαιρετίσουμε λοιπόν το τρένο που χάσαμε, κυριολεκτικά και μεταφορικά...

 


NEWSLETTER