Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 20:01

Οι διαδικασίες για το αεροδρόμιο, η μεγάλη είδηση για τη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Οι διαδικασίες για το αεροδρόμιο, η μεγάλη είδηση για τη Μεσσηνία

Στον “αστερισμό” της Costa Navarino κινήθηκε το Σαββατοκύριακο η Καλαμάτα, καθώς παρουσία του πρωθυπουργού όχι μόνο έγινε απολογισμός της 10ετούς πορείας της μεγάλης επένδυσης, αλλά παρουσιάστηκαν με αριθμούς και τα επόμενα -πολύ δυνατά- βήματα αυτού του τεράστιου τουριστικού πρότζεκτ.

Οπως αναμενόταν, η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας συνδυάστηκε και με ορισμένες σημαντικές ανακοινώσεις για τη Μεσσηνία σε επίπεδο υποδομών.

Η σημαντική είδηση από όσα ακούστηκαν είναι η δρομολόγηση της διαδικασίας παραχώρησης του αεροδρομίου Καλαμάτας με σκοπό την αναβάθμισή του. Και μάλιστα μόνο του και όχι με τη διαδικασία που θα προχωρήσουν τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια. Κάτι που φυσικά δείχνει ότι όχι μόνο λόγω της έως τώρα διαρκώς ανοδικής πορείας, αλλά και λόγω των προβλέψεων που γίνονται για το μέλλον, το “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” υπολογίζεται να ανέβει επίπεδο στην εθνική κλίμακα των αερολιμένων. Αλλωστε, όπως ανέφερε στην ομιλία του και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Αχ. Κωνσταντακόπουλος, “το αεροδρόμιο αποτελεί για τις τουριστικές επιχειρήσεις το δίκτυο διανομής τους”.

Παράλληλα σημαντικό σημείο είναι η αποδοχή από τον πρωθυπουργό της υπερτοπικής χρησιμότητας του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, για τον οποίο τόνισε ότι θα προχωρήσει εντός χρονοδιαγράμματος.

Σε αυτό το σημείο πάντως πρέπει να αναφέρουμε ότι με διαδικασίες που προωθήθηκαν στα τελευταία βήματα της προηγούμενης κυβέρνησης, έχει ξεκινήσει ο ανταγωνιστικός διάλογος και ήδη 5 μεγάλες εταιρείες έχουν εκφράσει σε πρώτη φάση το ενδιαφέρον τους για ανάληψη του έργου.

Από εκεί και πέρα το “εντός χρονοδιαγράμματος” είναι λίγο... αχνό, καθώς δεν έχει δει προς το παρόν το φως της δημοσιότητας κάποιο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, ενώ ακόμα σέρνεται το θέμα της χάραξης.

Πάντως η εκδήλωση του Σαββάτου ήταν πολύ σημαντική για την ευρύτερη περιοχή τόσο σε πολιτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, καθώς έδωσε τον τόνο για το τι πρόκειται να ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια στη Μεσσηνία. Κι ας προσπάθησαν κάποιοι να την μετατρέψουν σε... οπαδικό ακροατήριο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 17:31

NEWSLETTER