Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 15:44

Σκέψεις για την “παρανομία” του ανοιχτού θεάτρου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Σκέψεις για την “παρανομία” του ανοιχτού θεάτρου

 

Θα την πω την “αμαρτία” μου: Είμαι με το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας δίπλα στο Νέδοντα, στο χώρο που ήταν το δημοτικό φυτώριο.

Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην εγκρίνει τη συνέχιση της υλοποίησής του, για λόγους ασφαλείας του έργου και κυρίως των θεατών, νιώθω όπως νιώθουν οι παράνομοι και μειονεκτικά, όπως αυτοί που υποστηρίζουν μια “παράνομη” απόφαση και τελικά τους παίρνουν χαμπάρι και τους αποκαλύπτουν.

Χωρίς να είμαι ειδικός, μελετητής και περιβαλλοντολόγος θα καταθέσω μερικές από τις σκέψεις μου:

Με το ανοιχτό θέατρο δίπλα στο Νέδοντα δεν πρόκειται να πνιγούν οι 2.000 θεατές. Γιατί οι παραστάσεις και οι συναυλίες δίνονται το καλοκαίρι. Και όταν υπάρχει πρόγνωση για βροχή, όχι για πλημμύρα, οι εκδηλώσεις αναβάλλονται. Είναι αλήθεια ότι αν πλημμυρίσει ο Νέδοντας “θα πάρει και θα σηκώσει” τις μεταλλικές κερκίδες. Ομως νωρίτερα “θα έχει πάρει και θα έχει σηκώσει” τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ και του δήμου, που είναι δίπλα στο Νέδοντα. Και θα “πάρει και θα σηκώσει” και την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.

Να δεχθώ να μην γίνει εκεί το ανοιχτό θέατρο, αλλά δεν θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να απομακρυνθούν από κει τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ και του δήμου, που είναι επιπλέον αντιαισθητικά κι ενάντια σε κάθε μορφή περιβαλλοντικού πάρκου;

Οσον αφορά την οριοθέτηση του Νέδοντα, θα έπρεπε να γίνει χθες.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 14:42