Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 23:42

Τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ και το ανοιχτό θέατρο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Και τα 4 έργα του Δήμου Καλαμάτας που έχουν εμπλοκή, όπως επιβεβαιώθηκε στην τελευταία -γεμάτη εντάσεις- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι αυτά που χρηματοδότησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι αυτά στα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση ανταποκρίθηκε θετικά και άμεσα στα αιτήματα της προηγούμενης δημοτικής αρχής και γι’ αυτό ο Παναγιώτης Νίκας είχε εκφράσει τις ευχαριστίες του, προκαλώντας δυσφορία σε τοπικά και κεντρικά στελέχη της Ν.Δ.

Τα τρία αντιπλημμυρικά, στον εθνικό δρόμο από τη Θουρία έως τον Αντικάλαμο και στην οδό Σπάρτης, από την Παναγίτσα στο Νέδοντα, χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στα δύο απ’ αυτά υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες, απαλλοτριώσεις και περιβαλλοντική αδειοδότηση, που προέρχονται από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Λογικά, αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, μόνο το δεύτερο έργο, από το Νοσοκομείο έως τον Αντικάλαμο, θα ολοκληρωθεί σίγουρα μέσα στο 2020.

Το τέταρτο έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ κι εντάχθηκε με προσωπική παρέμβαση του τότε υπουργού Αλέξη Χαρίτση, αφορά το ανοιχτό θέατρο. Εργο πολύ σημαντικό που εντάχθηκε βιαστικά και με προβληματική μελέτη, για να προλάβει τις προθεσμίες. Πρόκειται για το θέατρο που θα λειτουργούσε από το καλοκαίρι του 2019! Σήμερα, όμως, που είναι γιαπί, κανείς δεν ξέρει αν θα συνεχιστεί και αν θα ολοκληρωθεί.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω των συσχετισμών της απλής αναλογικής, προέκυψε θέμα χωροθέτησης. Μάλιστα, στελέχη της προηγούμενης δημοτικής αρχής που το ψήφισαν, δεν ήξεραν αν έχει άδεια και αν κατασκευάζεται νόμιμα.

Αν κατάλαβα καλά, αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα και οι συσχετισμοί, ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας εργασιών και η παράταση για την ολοκλήρωση ενός μέρους του, το έργο θα σταματήσει. Το θέατρο δίπλα στο Νέδοντα θα μείνει γιαπί ή κουφάρι. Η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ θα χαθεί και ο δήμος θα βάλει τα χρήματα από το ταμείο του για τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Πάντως, επειδή η Καλαμάτα έχει ανάγκη το ανοιχτό θέατρο θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει τελικά με το έργο. Γιατί ευθύνες πέρα από την προηγούμενη και τη σημερινή αρχή έχουν και οι μειοψηφίες.