Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 22:10

Διαβούλευση κι ενδιαφέρον για τα σημαντικά ζητήματα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Με πολλή - πολλή δουλειά απαντάει ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, όπως δηλώνει ο ίδιος, στις επιθέσεις και τις επικρίσεις που δέχεται για τη συνεργασία του με το δημοτικό σύμβουλο - πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση.

Και υποστηρίζει ότι κυκλοφορώντας στην πόλη και συνομιλώντας με τον κόσμο, ούτε ένας συμπολίτης μας δεν του έθεσε το ζήτημα αυτό.

Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος έχει άλλα σοβαρότερα ζητήματα, πιο σημαντικά προβλήματα που τον “καίνε”. Και ο δήμαρχος θα κριθεί από τον κόσμο, κυρίως, για τα θέματα της καθημερινότητας, για τις λακκούβες, τα σκουπίδια, τα φώτα, τη φροντίδα και το ενδιαφέρον για τις γειτονιές και τα χωριά. Αλλά και για τα μείζονα, την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, την κατάσταση και την προοπτική της Ναυαρίνου, το κυκλοφοριακό και τη στάθμευση, την εικόνα και την πεζοδρόμηση της Αριστομένους, την αξιοποίηση του στρατοπέδου.

Είπε γενικόλογα και αόριστα ο δήμαρχος ότι η δημοτική αρχή θα ξεκινήσει διαβούλευση με όλους τους φορείς, παραγωγικούς συλλόγους, επιστημονικούς φορείς, που θα διαρκέσει ένα χρόνο. Εκανε λόγο για ημερίδες, διαλέξεις για την οικονομία, την κοινωνία, το περιβάλλον, τη χωροταξία. Και υπενθύμισε τη στρατηγική της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, αναφέροντας ότι το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα.

Ολα αυτά πρέπει να διευκρινιστούν και να ξεκαθαρίσουν. Γιατί με τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα που αφορά τη συνολική κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης που εκπονείται, κανείς δεν ασχολείται. Ούτε πολίτης, ούτε φορέας, ούτε σύμβουλος, ούτε δημοσιογράφος και ας πρόκειται για το σπουδαιότερο ζήτημα της πόλης. Τη στιγμή που όλοι αναρωτιούνται: Τι πρέπει να γίνει με την Αριστομένους, αν πρέπει να πεζοδρομηθεί και μέχρι πού. Τι πρέπει να γίνει με τη Ναυαρίνου και με όλο το παραλιακό μέτωπο, αν μπορεί και πρέπει να πεζοδρομηθεί, για να ζωντανέψει και να αποκτήσει ζωή πέρα από τους 2 - 3 μήνες του καλοκαιριού.

Σε αυτά τα συγκεκριμένα ζητήματα οφείλει να προχωρήσει τη διαβούλευση ο δήμαρχος. Και οφείλουν να το ζητήσουν οι μειοψηφίες, για να πάει πιο μπροστά ο τόπος και να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των επόμενων χρόνων και όχι του μακρινού και αβέβαιου μέλλοντος. Στα σημαντικά ζητήματα απαιτείται ο διάλογος και η αντιπαράθεση, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και όχι την εικόνα και τις εντυπώσεις.