Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 20:13

Δημόσιοι χώροι χωρίς αξιόπιστο Ιντερνετ στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Δημόσιοι χώροι χωρίς αξιόπιστο Ιντερνετ στην Καλαμάτα

 

Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει στην Καλαμάτα για τη σχεδιαζόμενη πιλοτική εφαρμογή του δικτύου 5G σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης.

Οι διαστάσεις μάλιστα που έχει πάρει μπορεί να είναι μεγάλες, αλλά οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν καταλάβει καν περί τίνος πρόκειται. Αυτή όμως είναι μία άλλη συζήτηση, την οποία οφείλει να ανοίξει τόσο ο Δήμος Καλαμάτας, όσο και η εταιρεία που “τρέχει” το πρόγραμμα.

Μέχρι όμως να φθάσουμε σε σημείο να μιλάμε πραγματικά για 5G, καλό είναι ως πόλη να δούμε ρεαλιστικά ποιες είναι οι δυνατότητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο των πολιτών στους σημαντικούς δημόσιους χώρους, όπου γίνονται πολλές από τις εκδηλώσεις της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Μέγαρο Χορού, Πνευματικό Κέντρο, αμφιθέατρα “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” και “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” και Φιλαρμονική συγκεντρώνουν κάθε εβδομάδα εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος χωρίς όμως να παρέχουν στο κοινό αξιόπιστη σύνδεση στο Διαδίκτυο μέσω Wi-Fi. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα κατασκευαστικοί λόγοι δεν επιτρέπουν στους πολίτες τη σύνδεση μέσω του δικού τους “πακέτου” δεδομένων (3G-4G).

Με δεδομένη πλέον τη ραγδαία αύξηση της σχέσης του κοινού με το Διαδίκτυο, η δυνατότητα των πολιτών να είναι συνδεδεμένοι αποτελεί βασική υποδομή για μία περιοχή, που θέλει να υπερηφανεύεται ότι κοιτάζει με αισιοδοξία προς το μέλλον.

Τι κι αν στο παρελθόν “έτρεξαν” διάφορα καινοτόμα προγράμματα (βλ. “Εξυπνος οικισμός” κ.ά.), αυτό που μένει είναι η ίδια η πραγματικότητα. Δηλαδή, ότι ουσιαστικά έμειναν στο επίπεδο της εγκατάστασης και της ολιγοήμερης λειτουργίας στο πλαίσιο της δημόσιας παρουσίασής τους και ως εκεί, χωρίς να ξεχνάμε το πολυήμερο... σκάψιμο, για το οποίο είχε ζητηθεί υπομονή μπροστά στα οφέλη που θα έρχονταν, αλλά δυστυχώς έχουν καθυστερήσει για χρόνια.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 18:31