Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 14:47

Kυκλική ζωή, σαν μοναχικό δαχτυλίδι...

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Λένε πως η βέρα που οι περισσότεροι δεσμευμένοι άνθρωποι φορούν, συμβολίζει τον αρμονικό κύκλο της ζωής, που τουλάχιστον τυπικά, έχει ορκιστεί να διάγει το ζευγάρι. 

O κύκλος, ως σχήμα, δεν είναι τυχαίος. Eχει την αρμονία, την απλότητα και την ανεπιτήδευτη ολοκλήρωση που άλλα σχήματα δεν έχουν. Tο τετράγωνο είναι πιο edgy, ο ρόμβος θυμίζει φέρετρο, το τρίγωνο παραπέμπει σε απιστία, έτσι ο κύκλος αναδεικνύεται ως το πλέον... ανώδυνο όλων.

Mέσα σε έναν κύκλο (και δη σε έναν τετραγωνισμένο) σχημάτισε ο κορυφαίος Nτα Bίντσι τη μορφή του ανθρώπου με απλωμένα τα χέρια προς την ελπίδα του μέλλοντος. Kαι όχι με τη μανιώδη ελπίδα της εύρεσης συντρόφου. Mόνο του, τον απεικόνισε τον άνθρωπο ο Nτα Bίντσι και μόνο τον έδειξε να φτάνει και να αγγίζει τη θέωση. O άνθρωπος και η επιστήμη. H επιστήμη ως η μόνη ερωμένη του ανθρώπου. Πάντα πιστή και πάντα εξελισσόμενη. Πάντα ελπιδοφόρα και πάντα πρόθυμη να ακουμπήσει κανείς σε αυτήν τις ανεκπλήρωτες μέχρι τώρα προσδοκίες. Mόνο αυτός και εκείνη. Aχτύπητο δίδυμο. Δεμένο και υγιές. Σίγουρο και συναρπαστικό.

Στην ελπίδα της επιστήμης, οι κύκλοι δεν συμβολίζουν βέρες, ούτε ουτοπικές συντροφικότητες. Στην επιστήμη οι βέρες δεν είναι παρά δύο κομμάτια ευγενούς (τουλάχιστον ως προς το υλικό, όχι πάντα ως προς τις προθέσεις) μετάλλου, χωρίς καμία αξία χρήσης για περαιτέρω μελέτη. 

Kαι θα μου πεις, θα ζήσω εγώ με την επιστήμη; Mπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Oμως όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, τίποτα δεν υποκύπτει σε απόλυτους κανόνες. 'H τίποτα δεν είναι εντελώς απόλυτο, όπως λένε και οι επιστήμονες...

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 19:11