Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 12:42

Στοιχίζει ακριβά η... ανάκαμψη

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τουλάχιστον προκλητική είναι η επιμονή σε... υπερτιμολογήσεις και ανούσιες δαπάνες... αναπλάσεων ή κατασκευής δημοσίων έργων, την ώρα που πολύς κόσμος πεινάει και πολύ περισσότερος μετράει... κέρματα για να αγοράσει φαγητό για τα παιδιά του. 

Εκατομμύρια δαπανώνται σε έργα όχι απαραίτητα και άλλα πολλά περισσότερα σε έργα που το κόστος τους είναι υπερβολικό. Παράλληλα... παραμένουν στα ύψη, δυσανάλογα με την εποχή, οι παχυλοί μισθοί αρκετών από εκείνους που κατέχουν ειδικές θέσεις εξουσίας, ανθρώπων συχνά που βρίσκονται κοντά στη... σύνταξη των προϋπολογισμών και όλων των σχετικών διαδικασιών.

Ολα αυτά τα αντιλαμβάνεται ο κάθε πολίτης με το δικό του τρόπο και τα... προσθέτει στη λίστα με όλα εκείνα τα έργα και τις μελέτες για τα οποία άδικα έχουν χαθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ... Ολα τα χρόνια που ευθύνονται για όσα δεινά πλήττουν τη σημερινή ελληνική κοινωνία. 

Εργα που... γκρεμίστηκαν καταπίνοντας δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί και ίσως ο τόπο μας να ανακάμψει πριν ολοκληρωθούν. Μέχρι τότε θα συνεχίζεται η... κατασκευή έργων όπως μικρών ισόγειων κτηρίων με... προϋπολογισμό 600.000 ευρώ, λες και πρόκειται για... πολυκατοικία. Και βέβαια θα παραμένουν γεμάτες οι τσέπες εκείνων που ξέρουν καλά τι πάει να πει... αρπαχτή κρίνοντας αποκλειστικά βάσει... τιμολογίου. 

Και αυτή η λογική, των... υπερτιμολογήσεων, των υπερβολικών εκπτώσεων, των... φθηνών υλικών, όπως κι εκείνη των παχυλών μισθών ειδικών θέσεων και κατηγοριών σίγουρα αποτελούν μέρος του προβλήματος. Και υπάρχουν πολλοί που επιμένουν σε αυτή τη λογική, χωρίς διάθεση να καταπολεμήσουν το... μικρόβιο της θέσης εξουσίας που κατέχουν. 

Ισως όταν βρεθούν τα κατάλληλα... αντιβιοτικά, η ανάκαμψη να πλησιάζει. Μόνο που θα έχει στοιχίσει πολύ ακριβά και δεν αποκλείεται να είναι αργά.


NEWSLETTER