Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 12:42

Τιμωρούν τους Μεσσήνιους και όχι τους πραγματικούς ενόχους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Ουκ ολίγες φορές, τόσο από αυτή τη στήλη όσο και γενικότερα μέσω της “Ε”, έχουμε αναφερθεί στη φαρσοκωμωδία που λαμβάνει χώρα με το πολύπαθο Παραδείσια - Τσακώνα: Τέλη Μαΐου, μέσα Ιουνίου, μέσα Ιουλίου, Δεκαπενταύγουστος, τέλος Οκτωβρίου, τέλος Νοεμβρίου... είναι ένα σύντομο ιστορικό των αστείων χρονοδιαγραμμάτων που έχουν δει φέτος το φως της δημοσιότητας. Προφανώς όχι γιατί κάποιος δημοσιογράφος θέλησε από το μυαλό του να... παραδώσει το δρόμο τότε, αλλά επειδή αρμόδιοι γύρω από το έργο (κρατικοί υπάλληλοι ή εκπρόσωποι των κατασκευαστών) έκαναν αυτές τις εκτιμήσεις. 

Και ενώ το έργο τώρα είναι πλέον έτοιμο -κι όπως μαθαίνουμε κυκλοφορείται άνετα-, στο παιχνίδι του αυτοκινητόδρομου μπήκε και η Δικαιοσύνη μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απορρίπτοντας τη σύμβαση για την περιβόητη παράκαμψη και αναβάλλοντας πιθανώς για τα... Χριστούγεννα -στην καλύτερη περίπτωση-την παράδοση του συγκεκριμένου οδικού τμήματος. 

Φαίνεται πως κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να δείξουν τα... αντανακλαστικά τους και τις ευαισθησίες τους σε νομικό και... γραφειοκρατικό επίπεδο, τη στιγμή που ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι και θα εξακολουθήσουν να είναι ελεύθεροι όλοι αυτοί που, ο καθένας με τον τρόπο του, κατασκεύασαν ένα χάρτινο έργο με αποτέλεσμα το 2002 να έχουμε τη μεγάλη κατολίσθηση. Και αντί να τιμωρηθούν οι ένοχοι, 10 χρόνια μετά εξακολουθούν να τιμωρούνται χιλιάδες Μεσσήνιοι και όχι μόνο, που αναγκάζονται να φτιάχνουν... φραπέ στο στομάχι τους στις στροφές της Τσακώνας, κάνοντας και το σταυρό τους μη βρουν καμιά νταλίκα μπροστά τους και πηγαίνουν σημειωτόν.

Δηλαδή, έπρεπε να γίνει πρώτα η κατασκευή για να διαπιστωθεί ότι υπάρχουν θέματα με τη σύμβαση και να φτάσουμε στο παρά πέντε για να τα... αγγίξουμε; Σε καμία περίπτωση δεν θα επιχειρήσω να πω από αυτή εδώ τη στήλη ότι είναι όλα σωστά με τη σύμβαση. Πιθανόν να υπάρχουν λάθη και παραλείψεις ή τέλος πάντων κάποια θέματα που εμποδίζουν την οριστική παράδοση του έργου. Ομως, όλα αυτά δεν μπορούν πλέον να πείσουν τους Μεσσήνιους να κάνουν λίγο ακόμα υπομονή. 

Θα αρκεστούμε στην ελπίδα ότι ο... Αϊ-Βασίλης θα μπορέσει φέτος να έρθει στην Καλαμάτα από τον νέο δρόμο και δε θα χρειαστεί να περιμένουμε ως το... Πάσχα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 18:05