Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 12:40

"Τι δε θέλω να μου φέρει ο Αη Βασίλης"

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τα Χριστούγεννα έρχονται και καλά θα κάνουμε να φτιάξουμε μέσα στο μυαλό μας μια λίστα ευχών. Με αυτά που θα θέλαμε να μας φέρει ο Αγιος Βασίλης, ή το καλό πνεύμα των Χριστουγέννων. Φέτος, ούτως ή άλλως, από τους δικούς μας φίλους και συγγενείς δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα, λόγω μεγάλης οικονομικής στενότητας. Αν πάλι, δεν πιστεύουμε στον Αη Βασίλη, δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από πουθενά. Το αποτέλεσμα; Θα νιώσουμε σε ένα μεγάλο βαθμό, πολύ πιο ελεύθεροι!

Αρα τι λίστα καλούμαστε να κάνουμε; Απλά, με όλα αυτά που δε θα θέλαμε! Το σίγουρο είναι πως δε θα μας κοστίσει τίποτα. Για να δούμε πόσο ψυχαναλυτικά θα λειτουργήσει αυτό: Δε θέλω την επόμενη χρονιά να ξαναοδηγήσω σε δρόμους με λακκούβες. Είναι επικίνδυνοι και προκαλούν ατυχήματα. Δε θέλω να δω άλλους ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια. Θέλω όλος ο κόσμος να είναι χορτασμένος και από τροφή και αγάπη. Μέχρι να γίνει αυτό, ας ενισχύσουμε όλοι τα συσσίτια του Δήμου. Δε θέλω να δω συνανθρώπους μας με αναπηρία να μη μπορούν να κυκλοφορήσουν στα πεζοδρόμια που δεν έχουν ράμπες. Δε θέλω να δω άλλες δήθεν φιλανθρωπικές διοργανώσεις, θέλω έργα, για τον αδύναμο συνάνθρωπο και ουσία. 

Δεν θέλω πανάκριβα και μαρκάτα ρούχα και παπούτσια. Θέλω να έχουν παπούτσια όλοι οι άνθρωποι. Δεν θέλω να δω παντού λαμπάκια και κορδέλες. Καλύτερα που φέτος είναι λιγότερα, κάνουμε και καλό στο περιβάλλον, καίμε λιγότερο ρεύμα και χαλάμε λιγότερο χαρτί και πλαστικό. Δε θέλω να δω άλλα μωρά κρεμασμένα σε αμφίβολες αγκαλιές στα φανάρια να ζητιανεύουν. Θέλω να δω ένα μέλλον καλύτερο για όλα τα μωρά, κυρίως για αυτά που δεν είναι χαριτωμένα, αλλά άπλυτα και που δεν έχουν εμβολιαστεί ποτέ τους. 

Δε θέλω να μεταδίδει το CNN άλλους πολέμους σε αιματηρή ζωντανή σύνδεση. Θέλω να ανοίξω την τηλεόραση και να δω τους ηγέτες των χωρών να δηλώνουν πως σταματούν τους πολέμους. Και να δίνουν τα χέρια, ανεξαρτήτως χρώματος και θρησκείας.

Τελικά δεν τα κατάφερα να φτιάξω "αντιλίστα". Πάλι επικράτησε το "θέλω", αναπόσπαστη ανθρώπινη ανάγκη, ίσως και αδυναμία.

Για το τέλος, μια ευχή για εμάς, τους ανθρώπους αυτής της δουλειάς, από σχετικό τραγούδι των Pearl Jam. "Ι wish i was a messenger, and all the news was good". "Μακάρι να ήμουν ο αγγελιοφόρος και όλες οι ειδήσεις να ήταν καλές"...


NEWSLETTER