Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 00:42

Εφ’ ω ετάχθης...

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Οι «καλοί», οι «κακοί» απεργοί και οι «άσχημοι» γενικώς...

Στους πρώτους λέω να αντιστοιχίσω όσους κάνουν απεργία χωρίς να ενοχλούν κανέναν -ας πούμε απέχουν από την τροφή, μέχρι να τα τινάξουν ή μέχρι να γίνουν θέμα σε κάποια εκπομπή της αποκαλούμενης trash tv.

Οσον αφορά τους δεύτερους, θα έλεγα ότι αντιστοιχούν σε όσους απεργούν επειδή θέλουν να βουλιάξουν τη χώρα ή -έστω- για να δυσχεράνουν και να μπλοκάρουν την αυτοματοποιημένη διαβίωση «της κοινωνίας».

Καθώς, ως γνωστόν, οι απεργοί αυτής της κατηγορίας δεν αποτελούν μέλη της ίδιας κοινωνίας αλλά... κάποιας άλλης, κάπου αλλού.

Μάλιστα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ως «κακοί» οι συγκεκριμένοι απεργοί... κάνουν την πλάκα τους και επιμένουν, αφού δεν έχουν οικογένειες, ούτε υποχρεώσεις να τρέχουν, ούτε λογαριασμούς να πληρώσουν, ούτε δάνεια να εξοφλήσουν. Απεργούν -ως «προνομιούχοι» και «ρετιρέ»- με μοναδικό στόχο να ταλαιπωρούν εμάς τους υπόλοιπους.

Ετσι, για να αποκαλυφθεί η... αλήθεια επιτέλους! Γι’ αυτό θα πρέπει να ασκούν βέβαια το δικαίωμα της απεργίας, αλλά... αθόρυβα, μήπως και... ξυπνήσουν ή ξεβολέψουν κανέναν από την «άλλη» κοινωνία...

Κι ερχόμαστε στους «άσχημους»...

Ο ρόλος αυτός αποδίδεται ανάλογα με το πού ανήκει ή πού πιστεύει ο καθείς -πολιτικά, κομματικά, συνδικαλιστικά. Ο βασικός κανόνας, πάντως, είναι «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας».

Ενίοτε, αν είσαι κυβέρνηση, βάζεις και«ολίγον» από "εναντίον της κοινωνίας" και έχεις «δέσει». Αν δεν είσαι κυβέρνηση μπορείς να μιλήσεις για τους «μεν» και τους «δε», βαφτίζοντας -ανάλογα με τη δική σου κοσμοθεωρία-τους αγώνες του καθενός είτε «τίμιους» είτε «πουλημένους».

Καλόν αγώνα γενικώς, λοιπόν και «καθείς εφ’ ω ετάχθη»...

Βασίλης Μπακόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011 18:59

NEWSLETTER