Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010 21:18

Να γυρίσουμε προς τον καθρέφτη μας

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Να τα πούμε; Τελευταία ημέρα του χρόνου σήμερα... πάει κι αυτό! Πότε ήρθε, πότε φεύγει... ούτε που το καταλάβαμε κι ας συνέβησαν τα μύρια όσα! Μήπως γιατί πολλά απ' τα όσα περάσαμε έγιναν ερήμην μας; Ισως, αλλά δεν μας φταίει ο χρόνος, ούτε η κακή μας τύχη. Μόνο εμείς που καλλιεργούμε με έναν τρόπο μαζοχιστικό τα όσα μας συμβαίνουν, σαν να τα προκαλούμε.
Κι όταν λέω όλα, το εννοώ. Γιατί και τα προσωπικά ζητήματά μας θα μπορούσαν να ήταν αλλιώς και τα κοινωνικά επίσης, αν εμείς συλλογικά ενεργώντας δεν είχαμε ανεχτεί εδώ και χρόνια μια κατάσταση παρακμής που μας οδηγούσε στο αναπόφευκτο που βιώνουμε και που θα γίνει χειρότερο.
Κάθε χρόνο το ίδιο σκέφτομαι: Πόσα κουκουλώσαμε δώδεκα μήνες κάτω από το χαλί σαν την κακή νοικοκυρά και τώρα που μαζεύτηκαν πολλά και ξεχείλισαν μας φταίει το χαλί που δεν ήταν μεγαλύτερο για να χωρέσει κι άλλα.
Κι έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Κι εμείς εκεί... να ψάχνουμε να δούμε τι φταίει και να επιρρίπτουμε ευθύνες σε όλους πλην ημών.
Φτάνει όμως, καιρός να γυρίσουμε προς τον καθρέφτη μας! Σ' αυτόν που ο καθένας έχει μέσα του και αν μείνει καιρό αχρησιμοποίητος γίνεται απλώς ένα άχρηστο γυαλί που μας κόβει.
Επιτέλους ας πάμε στη συνάντηση με την νέα χρονιά απαλλαγμένοι -κατά το δυνατόν- από τα περιττά παρελθόντων ετών που μας κρατάνε πίσω.
Καλή Πρωτοχρονιά!

 

Μαρία Τομαρά

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 12:40
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Στην εκπνοή του έτους... Συναίνεση στην πράξη »

NEWSLETTER