Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 22:34

Αδειες ράγες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Είναι τουλάχιστον παρήγορο το γεγονός ότι, αν και διανύουμε την τρίτη εβδομάδα μετά την ανακοίνωση περί διακοπής λειτουργίας της μετρικής γραμμής Πελοποννήσου, ορισμένα τρένα εξακολουθούν να κινούνται σ' αυτή.
Δεν υπάρχει βεβαίως καμία ψευδαίσθηση για το τελικό αποτέλεσμα, μιας και είναι φανερό ότι η Πολιτεία -για λόγους... οικονομίας- επιθυμεί να αραχνιάσει το σιδηροδρομικό δίκτυο του Μοριά. Οπως για λόγους «οικονομίας», πριν από μερικά χρόνια το υπουργείο Μεταφορών απαγόρευε -αν είναι ποτέ δυνατόν- την εκτέλεση εμπορευματικού έργου στα τρένα της Πελοποννήσου!
Δεν ωφελεί να επανέρχεται κανείς σε ζητήματα που δείχνουν ότι η τελική τους έκβαση έχει προαποφασιστεί. Ωστόσο η περίπτωση του τρένου στην Πελοπόννησο είναι ένα «γαμώτο» - κι η φρέσκια Περιφερειακή μας Αυτοδιοίκηση σπεύδει να βεβαιώσει ότι δεν προτίθεται να επιδοτήσει δρομολόγια προκειμένου να μη χαθεί το τρένο.
Πιθανότατα ο Πέτρος Τατούλης να ξέρει κάτι παραπάνω από εμάς τους υπόλοιπους για τη μοίρα που προετοιμάζουν στο μετρικό δίκτυο. Μπορεί να ενδιαφερθεί, ας πούμε, κάποιος ιδιώτης να το αξιοποιήσει μέσα από τουριστικά -αλλά και εμπορευματικά- δρομολόγια. Γιατί να το αποκλείσουμε;
Το μόνο σίγουρο είναι όμως ότι η Πελοπόννησος δεν είναι μόνο οι αυτοκινητόδρομοι -που για την ώρα είναι... ιδιωτικοί- αλλά και το άρτι ανακατασκευασμένο και εκσυγχρονισμένο, με λεφτά του ΟΣΕ, σιδηροδρομικό δίκτυο. Το οποίο ίσως αύριο να είναι επίσης ιδιωτικό και -έκπληξη, έκπληξη!- κερδοφόρο...
Βασίλης Μπακόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 21:49