Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011 21:49

Εν αναμονή...

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στη Σπάρτη ο δήμαρχος, όπως μαθαίνω, άρχισε να «κατεβάζει» τα πλαϊνά προστατευτικά από τα «θερμοκήπια» που έχουν αναπτύξει τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε κοινόχρηστους χώρους - σε πλατείες και πεζοδρόμια δηλαδή.
Επικαλούμενος απόφαση του ΣτΕ -η οποία, σε χοντρικές γραμμές, σημειώνει ότι δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση κάθετων σταθερών σημείων σε κοινόχρηστους χώρους, ο δήμαρχος της λακωνικής πρωτεύουσας έκανε την αποφασιστική κίνηση και μάλιστα χειμωνιάτικα. Οχι χωρίς αντιδράσεις, βέβαια...
Στην Καλαμάτα, μείναμε με τις... φοβέρες -κάνουμε υπομονή, κατά πως μας είχε ζητήσει ο δικός μας δήμαρχος τον περασμένο Δεκέμβριο, μέχρι να δημοπρατηθεί η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας.
Ασχέτως αν διαφωνεί ή συμφωνεί κάποιος με το συγκεκριμένο φαινόμενο -που οι αιρετοί άφησαν να γίνει καθεστώς- δεν μπορεί, από την άλλη, να καταδικάσει τους επαγγελματίες.
Αυτοί, τη δουλειά τους ζήτησαν να κάνουν, υπάρχουν περιπτώσεις δε που ζήτησαν από την τοπική αυτοδιοίκηση, όχι μόνο τις σχετικές άδειες, αλλά και υποδείξεις ως προς τι θα μπορούσαν να κάνουν, ώστε να μην δημιουργηθούν εξαμβλώματα.
Τώρα, πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, φοβάμαι ότι δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος που θα δώσει απαντήσεις -ωστόσο καλό θα ήταν η ίδια ερώτηση να απευθυνθεί στις εκάστοτε δημοτικές αρχές που, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις από αρμόδια όργανα, ανέχθηκαν καταστάσεις αφήνοντας να δημιουργηθούν ολόκληρα καταστήματα στον προορισμένο για τους πεζούς χώρο της κεντρικής πλατείας.
Βασίλης Μπακόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 13:07
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Να απαιτήσουν ελέγχους "Ονειρεύομαι ένα σχολείο"... »