Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011 20:34

Μούτζω’ τα Μελίνα, μούτζω’ τα...

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Αγαπημένη μου Μελίνα, σου γράφω από αυτή εδώ τη στήλη γιατί πέρασαν πολλά χρόνια πια που λείπεις, και οι ειδήσεις είναι δυστυχώς καταιγιστικές. Λες και σε άλλη Ελλάδα έζησες εσύ και σε άλλη ζούμε τώρα εμείς.

Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα άφησες. Τώρα δεν ακούνε όλοι Χατζιδάκι. Οσοι τον ακούν είναι λίγοι και τους λένε υποτιμητικά κουλτουριάρηδες. Στους άλλους αρέσει ο Πλούταρχος - όχι ο αρχαίος  που θα άρεσε και σε σένα, αλλά ένα νέο "καλό παιδί" που τραγουδάει στις πίστες.

Τώρα, άμα ερωτευτούμε, δεν μπορούμε να αφιερώσουμε σε κανέναν το "Αστέρι μου, φεγγάρι μου" - γιατί θα μας πούνε φλώρους και ντεμοντέ. Τώρα ο κόσμος ερωτεύεται με το "Κακομαθημένο": ένα λαϊκότροπο άσμα από έναν ευειδή νεαρό που έπαιξε και σε ένα ριάλιτι φιλανθρωπικό. Α, γιατί ξέχασα να σου πω, τώρα οι φιλανθρωπίες δε γίνονται όπως τις ήξερες. Οχι σαν εσένα, που ερχόσουν εδώ στην Καλαμάτα μετά τους σεισμούς και παρακινούσες όλη την Ελλάδα να βοηθήσει. Τώρα οι διάσημοι τραγουδούν και χορεύουν στην τηλεόραση και κάνουν φιλανθρωπία φορώντας haute couture.

Αλλά και πάλι όλοι τους βλέπουν και τους αγαπούν - ίσως γιατί σιχάθηκαν την πολιτική. Ξέρεις, ούτε αυτή είναι όπως την άφησες. Τώρα οι πολίτες ξέρουν κι εκτιμούν περισσότερο τους πολιτικούς των ακροδεξιών κομμάτων και δε θυμούνται καν τον Μπελογιάννη, ούτε τον Παναγούλη. Και για τη χούντα, κανείς δε φωνάζει πια όπως έκανες εσύ. "Αυτά ανήκουν στο παρελθόν" πιπιλίζουν οι τσάμπα μάγκες - γιατί δε θυμάμαι αν σου το ’πα, αλλά μόνο τέτοιοι υπάρχουν πια.

Πάνε κι οι μάγκες τύπου Φούντα, που ήξερες. Τώρα πολλοί άντρες κάνουν αποτρίχωση και είναι μετροσέξουαλ. Και δε σου λένε αγριάδες για μαχαίρια και τέτοια. Στην καλύτερη, βάζουν like στη φωτογραφία σου στο Facebook.

Μελίνα, εκτός από όλα τα άλλα, μου λείπουν τα χέρια σου. Που τα ύψωνες στις πορείες, που τους έδινες σχήματα παράξενα όταν τραγουδούσες. Μόνο που φοβάμαι ότι τώρα θα τ’ άνοιγες μόνο για να μας μουτζώσεις...

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011 20:35