Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011 17:58

Εγκληματικότητα και... ευσεβείς πόθοι

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο κόσμος θέλει την Αστυνομία κοντά του και η Αστυνομία θέλει δίπλα της τον πολίτη, αλλά δεν… βρίσκονται. Αυτή η σχέση κάπου χάνεται και θέλει δουλειά για να… δέσει.
Ευσεβείς πόθοι των δύο πλευρών, που όμως είναι αδύνατον να υλοποιηθούν με τα σημερινά δεδομένα. Η Αστυνομία δε μπορεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο που τη χρειάζεται ο πολίτης και ο πολίτης κρατά τις αποστάσεις του.
Οι κακοποιοί όμως εντείνουν τη δράση τους και δε διστάζουν να πυροβολήσουν στο… ψαχνό το θύμα τους για να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερη και πολύτιμη λεία. Τα καλάσνικοφ τείνουν να γίνουν όπλο της καθημερινότητας για τον κάθε είδους κακοποιό. Οι δράστες πλέον είναι εξοπλισμένοι μέχρι και με… αλεξίσφαιρα.
Η πρόσφατη ληστεία στην Αρχαία Μεσσήνη, όπου οι ληστές δε δίστασαν να πυροβολήσουν και να τραυματίσουν το θύμα τους είναι μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις της "ζούγκλας" που δημιουργείται γύρω μας. Ο 39χρονος στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς η σφαίρα δε χτύπησε ζωτικά όργανα. Η τύχη έπαιξε ρόλο και για τους κατοίκους του χωριού που παρακολούθησαν τη σκηνή της ληστείας. Οι ληστές πυροβολούσαν στον αέρα πανικόβλητοι, σε μια προσπάθεια να σπείρουν το φόβο και τον πανικό στον κόσμο. Σκηνές που μόνο σε ταινία μάς ήταν άλλοτε γνωστές.
Οι κάτοικοι φοβούνται ότι ανάλογα κρούσματα θα πολλαπλασιαστούν. "Θα μας σκοτώνουν μέσα στα σπίτια μας" λένε, καθώς οι ίδιοι αντιλαμβάνονται την αδυναμία που υπάρχει από πλευράς Πολιτείας να αντιμετωπίσει την έξαρση της εγκληματικότητας, γιατί συνήθως ακολουθεί το έγκλημα και δεν το προλαβαίνει.
Ο κόσμος θέλει την Αστυνομία στο πλευρό του, εξοπλισμένη και οργανωμένη. Και όταν αυτό επιτευχθεί τότε και ο πολίτης ενδεχομένως να πειστεί πως πρέπει να σταθεί δίπλα στην Αστυνομία.

Κέλλυ Δημητρούλια