Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011 18:02

Λιβάνισμα και διαφορετική άποψη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γυρίζοντας χθες το πρωί στο γραφείο μου μετά την προχθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, βρήκα δελτίο Τύπου με τίτλο "Ολομέλεια του συνδυασμού ΠΕ Μεσσηνίας - Απάντηση σε ψευδές δημοσίευμα". Ηταν ανακοίνωση του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος" με την υπογραφή του Ν. Αλεξανδρόπουλου, επικεφαλής της Γραμματείας της ΠΕ Μεσσηνίας και αναφερόταν στο ρεπορτάζ μου για τη συνάντηση των μελών του συνδυασμού στην "Ακτή Ταΰγετος", την Κυριακή. (σελ.   )
Τη διάβασα προσεκτικά. Με εξόργισε το λιβάνισμα στον εκδότη της εφημερίδας, που έφθανε τα όρια του γλειψίματος. Ηταν η δεύτερη φορά που γινόταν κάτι τέτοιο. Φαίνεται ότι για την περιφερειακή αρχή και τη "Νέα Πελοπόννησο" - πιστεύω όχι για τα περισσότερα μέλη της - είναι κυρίαρχο ζήτημα το γλείψιμο στον εκδότη. Και παράλληλα η επίθεση στους συντάκτες.
Στην ουσία τώρα. Εψαξα να βρω το ψευδές, αλλά δεν το βρήκα. Είναι ψευδές το ρεπορτάζ που παρουσιάζοντας τις απόψεις που κατατέθηκαν σε μια εκδήλωση, κάνει κρίση και σχολιάζει; Είναι ψευδές ένα ρεπορτάζ που η κρίση του δεν ταυτίζεται μ’ αυτά που θα θέλαμε να ακούσουμε; Είναι "κουτσούνα" ο δημοσιογράφος, κάτι σα μαγνητοφωνάκι που αραδιάζει όσα ειπώθηκαν; Μ’ ό,τι διαφωνούμε, είναι ψευδές; Απαγορεύεται ο δημοσιογράφος να έχει διαφορετική γνώμη; Και αν έχει, δεν τιμά τη μεγάλη πορεία του εντύπου του, δεν υπηρετεί την αντικειμενικότητα στην ενημέρωση;
Πάντως, συμφωνούμε στο ότι «οι πολίτες είναι εκείνοι που επέλεξαν να γυρίσουν την πλάτη στον πολιτικό επικοινωνισμό, όπως εκφράζεται από το δίπολο πολιτικά κόμματα - ΜΜΕ, που μένει στην παραπολιτική». Για ψαχτείτε, όμως, μήπως στελέχη του συνδυασμού σας είναι πρώτα σ’ αυτή την πρακτική; Και δεν πιστεύω να συνεδρίασε ξανά η ολομέλεια του συνδυασμού για την απάντηση στο "ψευδές δημοσίευμα".

Γιάννης Σινάπης


NEWSLETTER