Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011 10:21

Αστυνόμευση και ελλείψεις

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την ίδια ώρα που η έλλειψη προσωπικού στην Αστυνομία δίνει άλλοθι στους αστυνομικούς και δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες, μοιάζουν με ανέκδοτο όσα λέει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής για ενίσχυση της Ασφάλειας Καλαμάτας με… 3 δόκιμους αστυφύλακες. Οι κακοποιοί και τα εγκλήματα αυξάνουν διαρκώς, ο πολίτης αισθάνεται πως δεν μπορεί να περιμένει πολλά από την Αστυνομία και η Πολιτεία έχει ρόλο απλού παρατηρητή.
Ο κ. Παπουτσής απαντώντας πρόσφατα σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με τα προβλήματα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, παρουσίασε ως θετική εξέλιξη ότι το φετινό καλοκαίρι η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας θα ενισχυθεί με 3 δόκιμους αστυφύλακες. Στόχος όπως είχε αναφέρει, είναι να καλυφθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες της εν λόγω υπηρεσίας κι εκείνες που θα προκύψουν από τη λειτουργία του αεροδρομίου.
Πέρυσι όμως, η συγκεκριμένη υπηρεσία είχε ενισχυθεί με πολλαπλάσιους δόκιμους αστυφύλακες, αφού είναι γνωστό πως η Ασφάλεια Καλαμάτας μετατρέπεται σε… ασφάλεια αεροδρομίου από το Μάιο έως το τέλος της σεζόν. Το ίδιο διάστημα όμως η εν λόγω υπηρεσία, με τα 10 - 20 άτομα που διαθέτει συνολικά, θα πρέπει να δουλέψει όλες τις υποθέσεις που έχει αναλάβει, να εξιχνιάσει ληστείες, δολοφονίες, να συλλάβει κακοποιούς...
Επίσης, θα πρέπει να επιληφθεί εκτάκτων γεγονότων αλλά και να συνδράμει στην κρατική ασφάλεια με συνοδείες και επιτήρηση - π.χ. σε επισκέψεις επισήμων προσώπων, όπως είναι και οι… υπουργοί.
Τελευταία η Ασφάλεια έχει σημειώσει ορισμένες επιτυχίες εξιχνιάζοντας δύσκολες υποθέσεις. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δε χρειάζεται περισσότερο προσωπικό, αφού αυξάνουν οι υποθέσεις και οι δικογραφίες σχηματίζουν βουνά στα γραφεία των αξιωματικών.
Πρόκειται για μια από τις πολλές αδυναμίες της Αστυνομίας, τα ζητήματα της οποίας προφανώς δεν έχουν μπει σοβαρά στο τραπέζι των αποφάσεων.


Κέλλυ Δημητρούλια

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011 10:22