Πέμπτη, 05 Μαϊος 2011 15:27

Σαν το Φιντέλ... στο Διαδίκτυο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αδικεί τον εαυτό του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης -καθώς και την όποια προσπάθεια της Περιφέρειας θέλει να αναδείξει και να προβάλει- με τις κουραστικές και πολύωρες συνεντεύξεις Τύπου που δίνει. Χθες, που ήταν μόλις η δεύτερη συνέντευξή του, παρέστησαν μόνο 5-6 κάμερες και καμιά 10αριά δημοσιογράφοι απ’ όλη την Περιφέρεια. Στην πρώτη είχε γίνει πραγματικός χαμός. Ηταν οι διπλάσιες κάμερες κι οι διπλάσιοι και βάλε δημοσιογράφοι. Είχε κρατήσει όμως 3,5 ώρες!
Προφανώς οι συνάδελφοι το σκέφτηκαν χθες κι αποφάσισαν να αποφύγουν την ταλαιπωρία. Εκτός εάν υπάρχει κι άλλος λόγος, ουσίας: οι υποθέσεις της αιρετής Περιφέρειας να μην αποτελούν προτεραιότητα για τα μέσα ενημέρωσης του τόπου. Αυτό είναι πιο οδυνηρό. Γιατί δεν είναι θέμα στήριξης και προβολής του Τατούλη. Είναι θέμα στήριξης της Περιφέρειας, της προοπτικής, της ανάπτυξής της, της αντιμετώπισης των προβλημάτων της.
Πέρα πάντως από τα δεδομένα προβλήματα και τις αδυναμίες στη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης οφείλει να δει το συγκεκριμένο θέμα. Δεν μπορεί η τοποθέτηση στη συνέντευξη Τύπου να διαρκεί 1 ώρα... και να περιλαμβάνει από επιθέσεις στον Τύπο, στην "Ε" και στον Αποστολόπουλο, μέχρι τα καλά και τις "επιτυχίες" της Περιφέρειας. Τα θετικά που ανακοίνωσε χθες ο κ. Τατούλης, χάθηκαν μέσα στις επιθέσεις. Αν δεν υπάρξει αλλαγή πλεύσης, την άλλη φορά ο κ. Τατούλης θα μιλάει μόνος του στις κάμερες, κι αυτές του Διαδικτύου. Εκτός κι αν αυτό θέλει πραγματικά, να μιλάει σαν το Φιντέλ Κάστρο στην πλατεία της Επανάστασης, απευθείας στο Διαδίκτυο - και το Γραφείο Τύπου να στέλνει ό,τι θέλει στις εφημερίδες.
Υ.Γ. Οσον αφορά τις προσβλητικές, συκοφαντικές αναφορές προς την "Ε" και την απαξιωτική προς το πρόσωπό μου, τις αφήνω γι’ αύριο. Λόγω και της κούρασης...

 

Γιάννης Σινάπης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «Ευλογημένος τόπος» "Εικονική" ζωή »