Σάββατο, 21 Μαϊος 2011 14:21

Ψηφίσαμε και φέτος...

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Γεμάτη από νεανικό παλμό ήταν αυτή η εβδομάδα. Τα τμήματα του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έσφυζαν από ζωή, χάρη στις φοιτητικές εκλογές που ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Για ακόμη μία χρονιά, είδαμε τις εκλογές αυτές κάπως... στεγνές από πολιτικά μηνύματα και ουσία (τουλάχιστον από κάποιες παρατάξεις), όπως... στεγνούς και αποστασιοποιημένους είδαμε και τους φοιτητές που προσήλθαν στην κάλπη. Με λίγη παραπάνω βαρεμάρα, λίγο λιγότερη πίστη στις παρατάξεις και με πρώτιστο κίνητρο τις προσωπικές τους φιλίες.

Τα ψηφοδέλτια, άλλα νορμάλ, άλλα... χαώδη. Γεμάτα από ονόματα ακόμη και φοιτητών που δεν παρακολουθούν πια μαθήματα, αλλά που τυπικά παραμένουν ακόμη φοιτητές στα ιδρύματα.

Λυπηθήκαμε ειλικρινά τους εργαζόμενους στο ΤΕΙ, όπως και τους γείτονες στο Πανεπιστήμιο, που αυτές τις μέρες ξεκουφάθηκαν από τα ηχεία των παρατάξεων που έπαιζαν στο τέρμα. Και φυσικά, όχι τίποτα "επαναστατικά", Λοΐζο και τέτοια, αλλά ανυπέρβλητα άσματα τύπου Πάολας και Σώτη Βολάνη. Τα τσιφτετέλια πάνω στα θρανία και οι αραδιασμένες μπίρες ολούθε συμπλήρωναν... αρμονικά την εικόνα της ξεχωριστής αυτής φοιτητικής δραστηριότητας.

Μέσα σε όλο αυτό το παραλήρημα, πού και πού άκουγες και κανένα όνομα από τους μεγάλους πολιτικούς που στιγμάτισαν τη νεότερη Ελλάδα, για να το ξεχάσεις λίγο αργότερα μέσα στα συνθήματα που έδιναν κι έπαιρναν.

Και τώρα που σε λίγο θα βγουν τα νέα ΔΣ, είμαστε έτοιμοι να δούμε κι άλλες ενδιαφέρουσες διοργανώσεις, όπως πάρτι και εκδρομές. Οχι ότι δεν έγιναν ημερίδες και εκδηλώσεις τη χρονιά που μας πέρασε, αλλά δυστυχώς ήταν ελάχιστες.

Αλλαγή πλεύσης τώρα, από τις νεολαίες και τις παρατάξεις, γιατί χανόμαστε! Γιατί οι λέξεις "αγώνας" και "νίκη" έφτασαν πια να μην έχουν τις έννοιες που τους αξίζουν, μέσα στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης...

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Μαϊος 2011 14:22
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εξυπηρέτηση, καθαριότητα και τουρισμός Παραλίες... »

NEWSLETTER