Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011 19:12

Τον καιρό του... Βεσπασιανού

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάτι συμβαίνει με το... τάιμινγκ όσον αφορά την κίνηση από την πλευρά του Ασπροχώματος και την απαίτησή του προς το Δήμο Μεσσήνης, να αποσυνδεθεί από τον βιολογικό της Καλαμάτας και να δημιουργήσει δική του μονάδα βιολογικού καθαρισμού.

Είναι γεγονός ότι η κατάσταση με την αδιάθετη λυματολάσπη στον Μπουρνιά έχει φτάσει στο μη παρέκει, ωστόσο η εικόνα αυτή δεν προέκυψε χθες, ούτε κορυφώθηκε μέσα σε λίγα 24ωρα.

Εξίσου σαφές είναι ότι δεν μπορεί να χρεωθεί αποκλειστικά η πόλη της Μεσσήνης για τα όποια προβλήματα στη μονάδα, τη στιγμή μάλιστα που η Καλαμάτα έχει τουλάχιστον 5πλάσιο πληθυσμό από το Νησί.

Χώρια που φαίνεται τουλάχιστον αφύσικο, πώς δύο δήμαρχοι -ο Παναγής Κουμάντος στην Καλαμάτα και ο αείμνηστος Παύλος Πτωχός στη Μεσσήνη- εκτίμησαν τόσο λάθος την κατάσταση και συνυπέγραψαν τη σύμβαση για σύνδεση του Νησιού με τον βιολογικό, χωρίς τότε να προκύψουν αντιδράσεις.

Με δεδομένη τη σημερινή συγκυρία λοιπόν, θα πρέπει κάθε άνθρωπος που θέλει να δει αντικειμενικά τα πράγματα να αντιληφθεί ότι οι μονάδες βιολογικού καθαρισμού -ακόμα και οι κόμπακτ- ούτε από τη μία στιγμή στην άλλη κατασκευάζονται, ούτε... τζάμπα τις δίνει κανείς, ούτε εύκολο είναι να βρεθούν τα όποια κονδύλια.

Ομως βάζοντας σε ένα δήμο «το μαχαίρι στο λαιμό» και μεταφέροντάς του το μήνυμα... «να φύγεις από 'δώ, να πας αλλού», το μόνο που πετυχαίνεις είναι να δημιουργείς εντάσεις αχρείαστες σε καιρούς πολύ δύσκολους, για όλους μας.

Αλλωστε, γιατί προκύπτει ότι σώνει και καλά «φταίει» η Μεσσήνη; Οταν μάλιστα παλαιόθεν -πριν ακόμα κι από τον δαιμόνιο Βεσπασιανό- είναι γνωστό πως τα παράγωγα της ανθρώπινης πέψης είναι ίδια, απ’ όποια περιοχή κι αν προέρχονται...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Να αξιοποιήσει την τιμή Βαραίνει η ατμόσφαιρα »