Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011 19:16

Κυνήγι… χάλκινου θησαυρού

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε ένα παράδοξο, επικίνδυνο και φυσικά παράνομο κυνήγι… χάλκινου θησαυρού επιδίδονται ολοένα και περισσότεροι, όπως αντιλαμβάνεται κανείς υπολογίζοντας μόνο τις κλοπές που έχουν καταγγελθεί στις αρχές. Ομως η Πολιτεία, παρότι ζημιώνεται με τεράστια ποσά, δεν φαίνεται να λαμβάνει μέτρα για να βάλει φρένο ή να ελέγξει την... αγοραπωλησία χάλκινων και άλλων μεταλλικών αντικειμένων - την ίδια ώρα που πολλοί υποστηρίζουν ότι ρόλο στην αύξηση των κλοπών αυτών έπαιξε και η αύξηση της τιμής των μετάλλων.

Πελατειακό σύστημα καταγγέλλουν συχνά οι πολίτες, αναφορικά με την αδιαφορία της Πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κι αυτό γιατί έχουν πειστεί ότι οι "γνωστοί - άγνωστοι" δράστες των κλοπών αποτελούν καλή... μαγιά στους εκλογικούς καταλόγους των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον εκάστοτε δήμαρχο και τους υποψήφιους. Ο πολίτης δεν μπορεί να το δει αλλιώς όταν διαπιστώνει πως οι κλέφτες ξήλωσαν το αλεξικέραυνο από το σχολείο του παιδιού του, έκλεψαν τα καλώδια του δημοτικού φωτισμού, απαλλοτρίωσαν... καινούργιες σιδηροδρομικές γραμμές και εξαφάνισαν τα παραθυρόφυλλα της καινούργιας του οικοδομής.

Σε αυτό το κυνήγι θησαυρού οι… κυνηγοί δε χρειάζονται χάρτη: Τον έχουν σχεδιάσει μόνοι τους τριγυρίζοντας με τ' αυτοκίνητά τους. Η Πολιτεία από την άλλη δεν… ιδρώνει ούτε καν για τη δική της περιουσία, για το δημόσιο συμφέρον δηλαδή, που αν κάποιοι το φρόντιζαν πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Ετσι, οι "γνωστοί - άγνωστοι" ξηλώνουν ανενόχλητοι μέχρι μετασχηματιστές της ΔΕΗ, αντλιοστάσια του ΓΟΕΒ, υποσταθμούς και πυλώνες, καταστρέφουν εργοτάξια, δίκτυα φωτισμού, δημόσια έργα, καπάκια φρεατίων και ιδιωτικές εγκαταστάσεις, και θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, ζημιώνοντας παράλληλα με τεράστια ποσά το Δημόσιο και τους πολίτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βαραίνει η ατμόσφαιρα Ο,τι φάμε κι ό,τι πιούμε... »