Σάββατο, 02 Ιουλίου 2011 21:14

Φαγητό… εκτός σεζόν

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι εδώ, καλό μας μήνα και καλές διακοπές. Ξέρω... Κρίση. Αλλά δεν μπορεί, έστω κι αν μείνετε εντός των τειχών, τις βουτιές σας θα τις κάνετε. Εγώ πάλι από διακοπές καθάρισα ήδη... Και λόγω κρίσης, είπα φέτος να κάνω διακοπές εδώ κοντά και να αποφύγω τα πολλά χιλιόμετρα. Την είδα και λίγο "πελοποννησιακά", θέλησα να δοκιμάσω μετά από πολλά χρόνια διακοπές στο βουνό... και πήρα τα όρη! Μη φανταστείτε πουθενά πολύ ορεινά, μέχρι την Αρκαδία, καθώς ο συνδυασμός δροσιάς, ηρεμίας και φυσικού τοπίου ήταν τα ζητούμενα.

Το κατάλυμά μας ήταν ο εξαιρετικός παραδοσιακός ξενώνας “Ελαιών” στο Ελληνικό, για τον οποίο μόνο τα καλύτερα έχω να πω, σχετικά με τις παροχές και την ικανότητα των ανθρώπων του να μας κάνουν να νιώσουμε “σαν στο σπίτι μας”.

Το τοπίο εξαιρετικό, το χωριό πεντακάθαρο και περιποιημένο κι από ησυχία, άλλο τίποτα. Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι, που θα 'ναι με το ζόρι καμιά εκατοστή. Οταν ετέθη όμως το ερώτημα πού μπορεί να φάει κανείς... άρχισαν τα δύσκολα! “Μα δεν είναι ακόμη τουριστική περίοδος, οπότε η μοναδική ταβέρνα του χωριού ανοίγει μόνο τα Σαββατοκύριακα”, ήταν η απάντηση που ακούσαμε κάμποσες φορές.

Εντάξει, δε βαριέσαι... δίπλα είναι η Καρύταινα, η Στεμνίτσα, οπότε έχουμε αφορμή και για ωραία βόλτα, σκεφτήκαμε. Ναι, μόνο που κι εκεί ίσχυε το ίδιο περί τουριστικής περιόδου - και μόνο μια ταβέρνα στη Στεμνίτσα ήταν ανοιχτή μέχρι κάποια ώρα.

Αλήθεια, τι ακριβώς περιμένουμε για να επιμηκυνθεί αυτή η ρημάδα η τουριστική περίοδος; Δηλαδή αν κάποιος θέλει να κάνει διακοπές από τον Ιούνιο, αναγκαστικά δεν μπορεί να τις κάνει πουθενά αλλού, εκτός από τις “σεσημασμένες” τουριστικά περιοχές; Και μετά ακούω για τοπικό τουριστικό προϊόν... Θου Κύριε!


NEWSLETTER