Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011 14:16

Η άποψη και η υποταγή

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αναμενόμενη ήταν η παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη, έτσι που διοικεί και λειτουργεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Αλαζονικά, υπεροπτικά, σαν ηγεμόνας, με "αυλή" που δε του λέει ποτέ όχι. Σε μια τέτοια λογική, άτομα με άποψη, που μπορούν να αμφισβητήσουν το κυρίαρχο και το απόλυτο, που δεν έχουν μάθει στη ζωή τους να λένε ότι "πετάει ο γάιδαρος", δεν έχουν μέλλον.
Το κακό είναι ότι τα άτομα αυτά, όπως ο κ. Μαλαπάνης, είναι λίγα, ελάχιστα. Και δε συγκινούν τους υπόλοιπους, ακόμα και αν είναι συνεργάτες τους. Καταδείχθηκε περίτρανα προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν ελάχιστοι σύμβουλοι είχαν το ανάστημα, το θάρρος, να εκφράσουν διαφορετική άποψη από την κυρίαρχη. Χωρίς να καταλάβουν γιατί υπήρξε τέτοια προσβλητική συμπεριφορά από την πλευρά του περιφερειάρχη απέναντι στο συνάδελφο και συνεργάτη τους. Κανείς δε ρώτησε γιατί ήταν "ελλιπής", "ανεπαρκής" η εισήγηση Μαλαπάνη. Κανείς δεν πήρε απάντηση στα ερωτήματα, που τέθηκαν. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν αμφισβήτησε. Αποδέχθηκε την πρόταση του αρχηγού αβασάνιστα, επικυρώνοντας τα προαποφασισμένα.
Σε αυτό συνέβαλε και η μείζων μειοψηφία. Είχε μία ευκαιρία ο κ. Δράκος να αντισταθεί στον ηγεμονισμό και την αλαζονεία Τατούλη και την έχασε. Και χθες στη δήλωσή του θυμήθηκε να καυτηριάσει την αρχή του ενός ανδρός, του κ. Τατούλη.
Και το χειρότερο ήταν η λάσπη που διέρρευσε για την απόρριψη της πρότασης Μαλαπάνη. Διαπλοκή λέει, πρότεινε να φτιάξει τον κόμβο του αεροδρομίου ο "Μορέας". Λες και το ανέθεσε κιόλας. Πρόταση δημόσια έκανε. Και όποιος διαφωνούσε, θα έπρεπε δημόσια να το πει στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Οχι λάσπη με διαρροές. Η κατάπτωση της ηθικής σε όλο της το μεγαλείο.

 

Γιάννης Σινάπης


NEWSLETTER