Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 12:34

Τουρισμός μόνο για Ελληνες στους δήμους της Μεσσηνίας;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τουρισμός μόνο για Ελληνες στους δήμους της Μεσσηνίας;

 

Στο τουριστικό προσκήνιο είναι τα τελευταία χρόνια η Μεσσηνία επιχειρώντας ουσιαστικά -χρόνο με το χρόνο- να λάβει τη θέση και το μερίδιο, που της αναλογούν ανάμεσα στις ομολογουμένως πολλές όμορφες περιοχές της χώρας μας. Στόχος φυσικά η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών από την εσωτερική αλλά και τη διεθνή αγορά και απαραίτητη προϋπόθεση η βελτίωση των υποδομών και η δημιουργία νέων.

 

Την ίδια ώρα πάντως οι 6 δήμοι της Μεσσηνίας δεν διαθέτουν έκδοση των ιστοσελίδων τους ούτε στα αγγλικά, ούτε φυσικά σε καμία άλλη γλώσσα πλην των ελληνικών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι σελίδες αποτελούν κατά κύριο λόγο μέσο προβολής των έργων της κατά τόπους δημοτικής αρχής και λιγότερο ενημέρωσης των εν δυνάμει επισκεπτών για το τι μπορούν να κάνουν στην περιοχή.

Αισθητά αναβαθμισμένη από τα προηγούμενα χρόνια είναι η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, στην οποία όμως καμία από τις αρκετές πληροφορίες, που υπάρχουν δεν είναι μεταφρασμένες. Ανάλογη είναι η εικόνα της ιστοσελίδας και των Δήμων Μεσσήνης, Τριφυλίας και Πύλου - Νέστορος, που παρέχουν τουριστικές πληροφορίες, αλλά προς το παρόν μόνο για Ελληνες. 

Την ευχάριστη έκπληξη λίγο έλειψε να κάνει ο Δήμος Δυτικής Μάνης, όπου στον ιστότοπό του έχει επιλογή για μετάφραση στην αγγλική γλώσσα, αλλά όταν πατήσεις σου ζητούν συγγνώμη, γιατί η υπηρεσία αυτή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη. Οσο για το Δήμο Οιχαλίας, μπορεί στη σελίδα του να υπάρχει πεδίο “Ο τόπος μας” (φυσικά μόνο στα ελληνικά), αλλά όταν το επιλέξεις είναι κενό περιεχομένου.

Προβλήματα υπάρχουν και στη λειτουργία του ιστοτόπου της “Μυθικής Πελοποννήσου”, όπου ενώ υπάρχει διαθέσιμο περιεχόμενο και σε άλλες γλώσσες, εάν επιχειρήσεις να επιλέξεις γλώσσα από την αρχική σελίδα, οδηγείσαι σε... Server Error 500.

 

Εύκολα λοιπόν καταλαβαίνει κάποιος ότι η Μεσσηνία χάνει πόντους στη διεθνή τουριστική αγορά, όσο συνεχίζεται η παραπάνω κατάσταση μόνο για Ελληνες!


NEWSLETTER