Τετάρτη, 25 Μαϊος 2016 22:52

Τα “Παπαφλέσσεια” να ανακτήσουν τη χαμένη τους αίγλη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι το Σάββατο, οπότε διοργανώνονται για φέτος τα “Παπαφλέσσεια”. Η ιστορική διοργάνωση στίβου της Καλαμάτας εδώ και χρόνια βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τις ένδοξες ημέρες του παρελθόντος, τότε που η διοργάνωση διεξαγόταν για δύο ημέρες φιλοξενώντας μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς αθλητικής σκηνής και σημειώνονταν πολύ σημαντικές επιδόσεις.

 

“Η διοργάνωση ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια γίνεται, ώστε να μην διακοπεί και ως εκεί” μας έλεγε άνθρωπος, που γνωρίζει αρκετά πράγματα από το χώρο και αυτό μάλλον δεν είναι δύσκολο να το διαπιστώσει κανείς, καθώς ουσιαστικά βασίζεται στην προσωπική δουλειά και προσπάθεια 2-3 ανθρώπων, που έχουν δώσει όσα μπορούν όλα αυτά τα χρόνια.

Εδώ όμως που έχει φθάσει η κατάσταση απαιτείται πλέον να δοθεί άλλη ώθηση στη διοργάνωση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι από τη μία χρονιά στην άλλη μπορεί να ανακτηθεί η χαμένη αίγλη του παρελθόντος.

Ο... κλήρος για μία νέα αρχή φυσικά πέφτει σε μεγάλο βαθμό στη δημοτική αρχή, που θα πρέπει από την πλευρά της να αναζητήσει λύσεις (όχι μόνο εκ των έσω), για να αρχίσει σταδιακά να σημειώνεται πρόοδος στο κύρος και την αίγλη της διοργάνωσης. 

Ανάλογη στήριξη φυσικά για να αναβαθμιστεί εκ νέου απαιτείται και στο Διεθνές Μίτινγκ Ρυθμικής Γυμναστικής, που κι αυτό έχει να θυμάται καλύτερες μέρες από τις σημερινές.

Το κεφάλαιο “Αθλητισμός” είναι ένα από τα σημαντικότερα, που υπάρχουν σε μία τοπική κοινωνία και στην περίπτωση της Καλαμάτας αλλά και της Μεσσηνίας ευρύτερα έχουν ακόμα να γίνουν πολλά -αν και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι συγκρίνοντας με άλλες περιοχές της χώρας το επίπεδο είναι αρκετά ικανοποιητικό.

 

Τα προσδοκώμενα οφέλη, που έχουν να κάνουν τόσο με την εξοικείωση της νεολαίας με τον αθλητισμό όσο και με την ανάπτυξη μίας οικονομικής δυναμικής στη συνέχεια, δεν χρειάζονται ιδιαίτερη ανάλυση και φαίνεται ότι  πλέον έχει έρθει η ώρα για κάποιες υγιείς δυνάμεις της πόλης να παίξουν τη δική τους... μπάλα.

Υ.Γ.: Απαραίτητη φυσικά κρίνεται και φέτος η παρουσία του κόσμου, ώστε να δοθεί έτσι ένα ακόμα μήνυμα για την ανάγκη... ενδυνάμωσης της διοργάνωσης στο μέλλον