Κυριακή, 05 Ιουνίου 2016 15:10

Δαγκάνες ενάντια στην παράνομη στάθμευση

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δαγκάνες ενάντια στην παράνομη στάθμευση

Καθημερινά είναι τα κρούσματα παράνομης στάθμευσης και στην Καλαμάτα, όπως και στις περισσότερες ελληνικές πόλεις. Κι όταν λέμε παράνομη στάθμευση, εννοούμε σε γωνίες, σε ράμπες ΑμεΑ, σε πεζοδρόμους, σε πλατείες κ.α. 

Εδώ και λίγες ημέρες μάθαμε ότι ο Δήμος Αθηναίων, όπου φυσικά το πρόβλημα είναι πολλαπλάσιο, ξεκίνησε να εφαρμόζει το μέτρο της... δαγκάνας.

Σε οχήματα, που είναι παρανόμως σταθμευμένα, η Δημοτική Αστυνομία κλειδώνει τους τροχούς με ειδικές δαγκάνες, ώστε ο οδηγός να μην μπορεί να μετακινήσει το όχημά του. Για να το ξεκλειδώσουν πρέπει να πληρώσει εντός της ημέρας την κλήση, που φυσικά συνοδεύει τις δαγκάνες. Σε αντίθετη περίπτωση, γερανός “τσιμπάει” το αυτοκίνητο και το μεταφέρει σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, με τα έξοδα τόσο της μεταφοράς όσο και της φύλαξης, μέχρι να εξοφληθεί η κλήση, να βαρύνουν τον οδηγό.

Σε ορισμένους ίσως φαίνεται ως ένα μέτρο ακραίο, αλλά ακόμα πιο ακραία είναι η κατάσταση, που εκτυλίσσεται καθημερινά στο αστικό περιβάλλον. Πρέπει να θεωρείται πάντως σίγουρο ότι έστω ορισμένοι από τους παραβάτες θα... θορυβηθούν και ίσως ξανασκεφτούν την επόμενη φορά το πού θα αφήσουν το όχημά τους.

Το μέτρο της... δαγκάνας λοιπόν ίσως είναι μία καλή ιδέα να επεκταθεί και εκτός Αθήνας και η αρχή θα μπορούσε πιθανόν να γίνει από περιοχές με μεγάλη επισκεψιμότητα κατά τη θερινή περίοδο, όπου παραδοσιακά δημιουργείται το αδιαχώρητο και στους δρόμους. Οσο κάποιοι δεν σέβονται το δημόσιο χώρο, τόσο πιο δραστικά θα πρέπει να είναι τα μέτρα, που θα λαμβάνονται σε βάρος τους.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016 19:24

NEWSLETTER