Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 22:36

Το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στην εποχή Κασιούμη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ξεκίνησε χθες η αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με την παρουσίαση του προγράμματος στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού.

Ενας θεσμός, που μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχει καταστεί ορόσημο για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ενώ έχει λάβει περίοπτη θέση στα καλλιτεχνικά δρώμενα σε διεθνές επίπεδο. Η φετινή διοργάνωση πάντως έχει μία αρκετά σημαντική ιδιαιτερότητα, καθώς είναι η πρώτη που γίνεται μετά από 21 χρόνια χωρίς την παρουσία της Βίκυς Μαραγκοπούλου. 

Στη θέση της η Κατερίνα Κασιούμη, η οποία κατά τη χθεσινή παρουσίαση επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, εμφανώς αγχωμένη για το νέο της ρόλο. Κάτι, που φυσικά ήταν αναμενόμενο, καθώς θέλοντας και μη έχει μεταξύ άλλων να... αναμετρηθεί και με το πλούσιο και γενικώς αναγνωρισμένο έργο της παλιάς καλλιτεχνικής διευθύντριας. Η ίδια πάντως έδειξε να μην το φοβάται αυτό, αλλά να θέλει να το χρησιμοποιήσει ως έμπνευση για τα δικά της... έργα και ημέρες. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την κ. Μαραγκοπούλου και τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο κάποιος να επαναλάβει όλη αυτή την 21ετή παρουσία στα ηνία της διοργάνωσης. Παράλληλα απαντώντας σε ερώτηση για τους στόχους της και το ύφος που θέλει να δώσει στη διοργάνωση από τη νέα χρονιά, τόνισε ότι αν και ακόμα νωρίς, αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί ότι θα γίνει και το 2017 η διοργάνωση.

Δήλωση ρεαλιστική, καθώς αφενός κινείται εντός του πλάνου των σοβαρών οικονομικών δυσκολιών της χώρας και αφετέρου είναι ακόμα αρκετά νωρίς να μιλάμε για την επόμενη διοργάνωση, όταν ακόμα δεν έχει καν ξεκινήσει η φετινή.

Για την τεράστια προσφορά της Βίκυς Μαραγκοπούλου, τόσο στο φεστιβάλ όσο και σε πολλές άλλες δραστηριότητες, έχουν γραφτεί -και δικαίως- πολλά, καθιστώντας την -όχι άδικα- εμβληματική μορφή του πολιτισμού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Ολο αυτό πάντως μόνο ως βαρίδι δεν πρέπει να λειτουργήσει για τη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια, η οποία από τις πρώτες της κιόλας εμφανίσεις φαίνεται να εκπέμπει κάτι πολύ θετικό και σίγουρα δείχνει ότι έχει πολλή όρεξη για να διατηρήσει τη διοργάνωση σε υψηλά επίπεδα και να την οδηγήσει ακόμα ψηλότερα τα επόμενα χρόνια.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 23:26