Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016 18:19

Αεροδρόμιο Καλαμάτας και Mουσείο “πίσω” στο Διαδίκτυο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Αεροδρόμιο Καλαμάτας και Mουσείο “πίσω” στο Διαδίκτυο

 

 

Σχεδόν σε κάθε τομέα της ζωής μας έχει... εισβάλει πλέον η τεχνολογία ανοίγοντας νέους δρόμους, που πριν κάποιες δεκαετίες δεν θα μπορούσαμε ούτε να φανταστούμε. Την ίδια ώρα πάντως υπάρχουν διάφοροι φορείς και σημεία ευρέος ενδιαφέροντος, τα οποία δεν παρουσιάζονται επαρκώς στο Διαδίκτυο. 

 

Σε προηγούμενο άρθρο της στήλης είχαμε αναφερθεί στην απουσία αγγλικής γλώσσας αλλά και διαφόρων χρηστικών πληροφοριών από τις ιστοσελίδες των δήμων της Μεσσηνίας.  

Με αφορμή ένα μήνυμα που λάβαμε από αναγνώστη, σήμερα είναι η σειρά να αναφερθούμε σε δύο ακόμα περιπτώσεις, που ουσιαστικά... δεν έχουν επίσημη ιστοσελίδα. Ο λόγος για το αεροδρόμιο Καλαμάτας και για το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας.

Ξεκινώντας λοιπόν από το αεροδρόμιο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, το οποίο πλέον αποτελεί σημείο άφιξης και αναχώρησης πτήσεων για δεκάδες προορισμούς, εύκολα διαπιστώνεις ότι δεν έχει επίσημη ιστοσελίδα και οι όποιες πληροφορίες μπορείς να βρεις είναι μέσω της σελίδας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και 1-2 άλλων σελίδων, όπου ουσιαστικά υπάρχουν τα τηλέφωνα επικοινωνίας και οι... συντεταγμένες του χώρου. Ούτε λόγος για να βρεις κάπου συγκεντρωμένα και ευδιάκριτα τους προορισμούς, που εξυπηρετούνται και τα ακριβή δρομολόγια, παρά μόνο στις ιστοσελίδες της κάθε αεροπορικής εταιρείας και σε ορισμένα άρθρα των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Για να είμαστε πάντως δίκαιοι, η παραπάνω εικόνα δεν αφορά μόνο το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αλλά τα περισσότερα ελληνικά αεροδρόμια.

Ας περάσουμε και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, για το οποίο υπάρχουν κάποιες πληροφορίες μέσα από τον κόμβο “Οδυσσεύς” του υπουργείου Πολιτισμού και από εκεί οδηγούμαστε στη σελίδα του μουσείου στη διεύθυνση http://www.archmusmes.gr/, όπου υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες για το μουσείο μόνο στα αγγλικά, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας εμφανίζεται ένα στιγμιότυπo από το... Αμστερνταμ.

Αυτά είναι κάποια επιπλέον από τα παράδοξα που βρήκαμε (ή δεν βρήκαμε) στο Διαδίκτυο και τα οποία δεν απαιτούν και πολλά για να μπουν στο σωστό δρόμο.

 

 

 


NEWSLETTER