Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011 13:23

Να συνεχίσει ν' αστράφτει το "Χαμόγελο του Παιδιού"

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί αλήθεια η απόφαση αλλαγής όσων ίσχυαν για τις χορηγίες εταιρειών σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της προστασίας παιδιών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων;
Οι χορηγίες σε τέτοιους οργανισμούς είχαν φοροαπαλλαγή, κάτι στο οποίο μπήκε πλέον φρένο. Ετσι κάποιοι μεγάλοι χορηγοί, που με συνέπεια ήταν αρωγοί, αναγκάζονται να κάνουν πίσω - και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή σαν αυτή που βιώνουμε.
Από την άλλη, η προσφορά που έχουν κάποιοι οργανισμοί, σύλλογοι, φορείς σε ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού είναι αναντικατάστατη. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το "Χαμόγελο του Παιδιού" που για την προσφορά του δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ωστόσο εδώ και καιρό περνάει πολύ δύσκολη φάση, λόγω των περιορισμένων οικονομικών του πόρων.
Ετσι κινδυνεύει άμεσα μία από τις πιο σημαντικές εθελοντικές οργανώσεις που στόχο έχει να προασπίζει τα δικαιώματα των παιδιών, όχι στη θεωρία, αλλά στην πράξη, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του "Χαμόγελου", προκειμένου να συνεχιστεί η δράση του απαιτείται να βρεθούν πόροι που θα επιτρέψουν τη λειτουργία των εστιών όπου φιλοξενούνται τα παιδιά, των ασθενοφόρων, του μηχανισμού "Amber alert" που κινητοποιείται κάθε φορά που δηλώνεται εξαφάνιση παιδιού, της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα παιδιά SOS1056, καθώς επίσης των ομάδων δημιουργικής απασχόλησης στα νοσοκομεία παίδων κ.ά.
To "Χαμόγελο του Παιδιού" είναι αναγκαίο να συνεχίσει ν' αστράφτει - και σ' αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Τώρα έχουμε κι εμείς εδώ την ευκαιρία, καθώς ένα περίπτερό του θα λειτουργεί από αύριο έως την Κυριακή στην προκυμαία του λιμανιού της Καλαμάτας.
Ολοι βέβαια αντιμετωπίζουμε στενότητα οικονομική - όμως διαθέτουμε ευρυχωρία αισθημάτων!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οχι και να ευχαριστήσουμε... Ανήλικοι και ενήλικοι »

NEWSLETTER