Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016 14:32

Μαζί με την Καλαμάτα ανεβαίνουν και οι τιμές;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανοδική είναι η πορεία της Καλαμάτας τα τελευταία χρόνια σε τουριστικό επίπεδο. Ανάλογη είναι όμως και η πορεία των τιμών σε ορισμένα καταστήματα στα πολυσύχναστα και πιο περιζήτητα σημεία κατά την θερινή περίοδο. Αφορμή για αυτό το άρθρο στάθηκε η ενημέρωση από αναγνώστη, ότι προ ημερών του χρέωσαν σε κατάστημα στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας 4,70 ευρώ έναν καφέ φρέντο και 4,50 ευρώ ένα τοστ.

Μας είπε ότι αυτά τα είδη τού τα σέρβιραν στην ξαπλώστρα, η οποία δεν είχε χρέωση, αλλά όπως και να το κάνουμε οι συγκεκριμένες τιμές είναι μακριά από τα γνωστά δεδομένα της πόλης. 

Οσο αναπτυγμένο κι αν είναι το μέρος (που ακόμα δεν είναι τόσο) πώς μπορούν να δικαιολογηθούν τέτοιες χρεώσεις; Αν μάλιστα πάει για μπάνιο ένα ζευγάρι και παραγγείλει από έναν καφέ κι από ένα τοστ, τότε έφυγε το 20αράκι, ενώ για ολόκληρη οικογένεια, ούτε λόγος.

Προφανώς και αυτές οι τιμές δεν αποτελούν -ευτυχώς- συνήθη κατάσταση στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όπως και στα περισσότερα μέρη της Μεσσηνίας.

Είναι όμως ένα καμπανάκι για όλα όσα ενδέχεται να επακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια, εάν η πόλη όχι μόνο καταφέρει να διατηρήσει, αλλά να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ελκυστικότητά της προς τους επισκέπτες.

Φυσικά κάθε επαγγελματίας είναι ελεύθερος να κοστολογήσει όσο κρίνει το προϊόν που προσφέρει, και αντίστοιχα ο πελάτης να επιλέξει από πού θα το αγοράσει, εφόσον φυσικά έχει τη δυνατότητα από πριν να γνωρίζει τις τιμές από τον σχετικό κατάλογο.

Υ.Γ.: Το ακούσαμε κι αυτό... Να αυξάνει σχεδόν ένα ευρώ την τιμή του σερβιριζόμενου καφέ σε καφετέρια και να την αποδίδει στην αύξηση του ΦΠΑ κατά 1%. Είπαμε, αν δεν βγαίνει, να μην τον απορροφήσεις. Αλλά όχι να βγάλεις και από πάνω!

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 13:55