Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2016 13:44

Τι θα γίνει με τη διάβαση Βασ. Γεωργίου και Ασκληπιού;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι ιστορίες καθημερινής τρέλας συνεχίζονται και σήμερα θα (ξανα)ασχοληθούμε με κάτι, που συμβαίνει στο κέντρο της Καλαμάτας. Αποτελεί καθημερινό κίνδυνο για πεζούς και οδηγούς και παρόλα αυτά εδώ και αρκετούς μήνες δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση οποιασδήποτε αλλαγής. Ο λόγος για τη διάβαση πεζών στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, στο ύψος της οδού Ασκληπιού. Ενα πέρασμα, που έχει δημιουργηθεί για την εξυπηρέτηση πεζών με καροτσάκια και για ΑμεΑ.

Παρόλα αυτά μαζί τους το μοιράζονται και οδηγοί δικύκλων, οι οποίοι δεν λένε να δεχθούν ότι εδώ και κάποιους μήνες με την αμφιδρόμηση της Βασ. Γεωργίου, παύει να αποτελεί διασταύρωση.

Για να μην κάνουν τον κύκλο λοιπόν από Βασ. Ολγας και Φαρών για να βγουν στο ρεύμα εισόδου της Βασ. Γεωργίου, επιλέγουν να καβαλάνε τη διάβαση, από την οποία μάλιστα συχνά περνούν σαν να έχουν... προτεραιότητα. Παράλληλα δεν λείπουν και κάποιοι που αφού βγουν από τη διάβαση, μπαίνουν ανάποδα με σκοπό να κατευθυνθούν βόρεια προς την Ασκληπιού.

Ποια είναι η λύση; Μα να μεταφερθεί η διάβαση λίγα μέτρα δυτικότερα, ώστε οι οδηγοί που βγαίνουν από την Ασκληπιού, τουλάχιστον να δυσκολεύονται (εκεί έχουμε φτάσει!) και να μειώνονται οι πιθανότητες να καβαλάνε το διαχωριστικό. 

Λίγα μέτρα πιο πέρα μάλιστα, στην πλατεία Ταξιαρχών, υπάρχει αντίστοιχη ράμπα, ώστε να μπορούν να ανεβαίνουν εύκολα τα καροτσάκια, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα.

Πραγματικά είναι ένα θαύμα πώς ακόμα δεν έχει γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα εκεί. Εχουμε γίνει πάντως μάρτυρες διαπληκτισμών περιοίκων με οδηγούς, οι οποίοι δεν φαίνεται να πτοούνται. Μία εύκολη και σχετικά φθηνή παρέμβαση μπορεί πιθανόν να αποτρέψει δυσάρεστες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2016 13:28