Κυριακή, 03 Ιουλίου 2016 15:00

Παρκάρετε όπου βρείτε!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Καλαμάτα... Η πόλη στην οποία δεν πλήττεις ποτέ! Οχι φυσικά μόνο από τις ομορφιές της, αλλά και από όλα όσα θα δεις σχεδόν καθημερινά σε διάφορα σημεία της πόλης. Το περασμένο Σάββατο το πρωί πάντως έλαβε χώρα ένα από τα πλέον απερίγραπτα περιστατικά στην Παραλία της πόλης. 

Οπως έγινε γνωστό λοιπόν σε πρώτη φάση από ανάρτηση στο Facebook γνωστού επαγγελματία της παραλιακής ζώνης, ο οδηγός ενός τουριστικού λεωφορείου αποφάσισε να παρκάρει το μεγάλο όχημα στο... βόρειο πεζοδρόμιο της οδού Ναυαρίνου λίγα μέτρα πριν την Αύρας. Το γεγονός, το οποίο αν δεν βλέπαμε σε φωτογραφία, σίγουρα θα δυσκολευόμασταν να το πιστέψουμε, πιστοποίησαν με μαρτυρίες τους κι άλλα άτομα, που έτυχε να βρεθούν στην περιοχή.

Από ό,τι μάθαμε επίσης, μέχρι και την ώρα που ο οδηγός του λεωφορείου αποφάσισε να το απομακρύνει -τουλάχιστον μία ώρα μετά- δεν κόπηκε κάποια κλήση, ούτε αφαιρέθηκαν οι πινακίδες κυκλοφορίας.

Μιλάμε φυσικά για ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας κατά τη θερινή περίοδο, όπου κατά τα φαινόμενα καθένας ανενόχλητος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.

Δεν υπάρχει καν λόγος να σχολιάσουμε περαιτέρω όλο αυτό το σκηνικό, για το οποίο ουδεμία απολύτως δικαιολογία μπορεί να υπάρξει. Στο μέλλον φυσικά δεν θα πρέπει να μας προκαλέσει καμία εντύπωση αν μετατραπεί σε πάρκινγκ η κεντρική πλατεία της πόλης ή αν δούμε διάφορα οχήματα να σταθμεύουν οπουδήποτε. 

Οσο τέτοιες ακραίες πράξεις παραμένουν ατιμώρητες, τόσο κάθε πολίτης -λανθασμένα αλλά συμβαίνει- παίρνει θάρρος για να κάνει κι αυτός με τη σειρά του τη δική του μικρή παρανομία, δίνοντας συνέχεια στον φαύλο κύκλο της απερισκεψίας και της γαϊδουριάς!

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Ιουλίου 2016 18:00