Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 08:06

Στις 13 Μαΐου οι κύριες προσφυγές για την Καλλιρρόη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στις 13 Μαΐου οι κύριες προσφυγές για την Καλλιρρόη

Οι προσφυγές που απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) δεν αφορούσαν τη χωροθέτηση του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην Καλλιρρόη και άλλα σημαντικά ζητήματα, αλλά αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για αρχικά στάδια του διαγωνισμού.

Οι σημαντικές προσφυγές κατά της Καλλιρρόης και του διαγωνισμού ΣΔΙΤ της Περιφέρειας για τα απορρίμματα πρόκειται να εκδικαστούν στο ΣτΕ στις 13 Μαΐου.

Αυτά τόνισαν στην "Ε" ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Κωνσταντιναίων Δημήτρης Καπόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αρ. Σταθόπουλος μας ενημέρωσε ότι «αυτή ήταν μόνο μια περιφερειακή προσφυγή που αφορά το διαγωνισμό και δεν αφορά περιβαλλοντικά, χωροταξικά και πολεοδομικά θέματα της συγκεκριμένης επιλογής του χώρου στην Καλλιρρόη για τη δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων. Δηλαδή, η προσφυγή που απορρίφθηκε, αφορά αποκλειστικά και μόνο την προκήρυξη και την ανάθεση του διαγωνισμού». Επεσήμανε πως «η προσφυγή που αφορά την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του προτεινόμενου έργου, με άλλα λόγια η κύρια προσφυγή μας κατά του έργου της κατασκευής εργοστασίου στην Καλλιρρόη που ο δήμος μας είναι κάθετα αντίθετος, δεν έχει ακόμα εκδικαστεί. Εχει προσδιοριστεί για εκδίκαση στο ΣτΕ στις 13/5/2015». Και σημείωσε ότι «μέχρι τότε καλό είναι να κρατάμε χαμηλούς τόνους και να περιμένουμε την απόφαση της δικαιοσύνης».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Κωνσταντιναίων Δημ. Καπόπουλος διευκρίνισε ότι «η απορριπτική απόφαση του ΣτΕ αφορά προσφυγές του Δήμου Οιχαλίας και 321 κατοίκων κατά των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, για την έγκριση των όρων διενέργειας και την αξιολόγηση δεσμευτικών προσφορών του διαγωνισμού της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων». Εκτίμησε, μάλιστα, πως «η απόφαση αυτή μπορεί να είναι αρνητική για μας, για την Καλλιρρόη, αλλά μπορεί να είναι θετική για την Παλαιόχουνη».

Παρατήρησε ότι «οι σημαντικές προσφυγές για την Καλλιρρόη και για το διαγωνισμό της Περιφέρειας θα εκδικαστούν στο ΣτΕ το Μάιο. Είναι του Δήμου Οιχαλίας, η δική μας - των συλλόγων των χωριών της περιοχής, ιδιωτών και της παράταξης "Πελοπόννησος Πρώτα"». Και σημείωσε πως «υπάρχει και η έρευνα που διεξάγεται από τον Πταισματοδίκη Τρίπολης, μετά από εντολή του Αρείου Πάγου, όπου προσφύγαμε για την παραποίηση εγγράφων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με τα οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι από το Συμβούλιο. Ηδη έχουν δώσει καταθέσεις περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας».

Ο Δ. Καπόπουλος δήλωσε ότι «εμείς είμαστε αποφασισμένοι, αγωνιζόμαστε και θα αγωνιστούμε για να μη γίνει το σκουπιδοεργοστάσιο στην Καλλιρρόη».

Τέλος, για την απορριπτική απόφαση του ΣτΕ ενημέρωσε ότι «θα ασκήσουμε δύο ένδικα μέσα: αίτηση ανάκλησης και αίτηση αναθεώρησης σε μείζονα σύνθεση του Τμήματος».

Γ.Σ.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 00:15