Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 20:40

Να σταματήσει η κοροϊδία με τα αστυνομικά τμήματα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Να σταματήσει η κοροϊδία με τα αστυνομικά τμήματα

 

 

Οι δημοσκοπήσεις και η πολιτική πιάτσα «βλέπουν» νίκη της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

Ο χρόνος των εκλογών το μόνο που μπορεί να επηρεάσει είναι την επίτευξη αυτοδυναμίας ή μη. Η πολιτική λογική λέει ότι όσο περνά ο καιρός, η δυσαρέσκεια του κόσμου κατά του ΣΥΡΙΖΑ θα μεγαλώνει και το κόμμα που θα ευνοείται από αυτό, θα είναι η Ν.Δ. Η πορεία των πραμάτων δεν ανακόπτεται με σκανδαλολογία γιατί ακόμα και αν αυτό που καταγγέλλεται έχει βάση αλήθειας, η μειωμένη αξιοπιστία του καταγγέλλοντος αδυνατίζει το επιχείρημα και τελικά το μηδενίζει, αν δεν το γυρίζει ανάποδα. Οταν κάποιος έχει καταχωρηθεί στη συλλογική συνείδηση ως ψεύτης και αναξιόπιστος, από ένα σημείο και μετά δεν τον ακούει κανένας, είναι σαν τη γνωστή παροιμία με το… λύκος στα πρόβατα. 

Η μειωμένη αξιοπιστία πολιτικών και μέσων ενημέρωσης δεν είναι κάτι καινούργιο. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο στήθηκε η «αντισυστημική» ρητορεία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να ανέλθουν στην εξουσία. Οι πολίτες δεν άκουγαν πολιτικούς και δημοσιογράφους που προειδοποιούσαν για την αυταπάτη που στήνεται και θα στοιχήσει ακριβά. Δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι μπορούν να πάνε τα πράγματα χειρότερα και θεωρούσαν ότι κινδυνολογούν ασύστολα όσοι προειδοποιούσαν ότι υπάρχουν χειρότερα και θα έρθουν με τη συγκεκριμένη επιλογή. Οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται τώρα ότι πιάστηκαν κορόιδα και  αναζητούν είτε νέους… δραχμικούς δρόμους αυταπάτης, είτε σιωπούν αναζητώντας διέξοδο μέσα από την αποχή. Η προκήρυξη των εκλογών θα αποτελέσει το έναυσμα της αποχώρησης και των εραστών της εξουσίας, εκείνων δηλαδή που δηλώνουν την υποστήριξη στο εκάστοτε κυβερνών κόμμα προσδοκώντας κάποιου είδους αντιπαροχή. Σε εκείνη τη φάση θα διαπιστωθεί ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός και η σεμνή παράσταση θα λάβει τέλος.

Το ζήτημα λοιπόν είναι το μετά. Το πώς δηλαδή η νέα κυβέρνηση, είτε αυτοδύναμη είτε συνεργασίας, θα κάνει αυτά που χρειάζονται για να πάρει μπροστά η ελληνική οικονομία. Θα εφαρμόσει δηλαδή τις βασικές μνημονιακές υποχρεώσεις και θα ξεδιπλώσει ταυτόχρονα ένα παράλληλο εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης και ανάπτυξης. Θα περάσει δηλαδή τη χώρα μέσα από τη σχισμή του γκρεμού και θα τη βγάλει στο ξάγναντο. Αυτό χρειάζεται, είναι δύσκολο, και γίνεται μόνο αν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και αποφασισμένη ομάδα που θα κλείσει τα αυτιά της στις σειρήνες του πολιτικού κόστους και δουλέψει με θέληση και αποφασιστικότητα. Το πολιτικό κόστος έτσι κι αλλιώς θα είναι το ίδιο και δεν πρέπει να υπάρχει πλέον κανένα δίλημμα επ' αυτού. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο, μέσα σε δυο χρόνια κατάφερε να το εξαερωθεί κάνοντας υποτίθεται αντίσταση μέσα από διαρκή… διαπραγμάτευση. Το ίδιο έπαθαν και οι προηγούμενοι με τα μείγματα και οι πιο προηγούμενοι με τα πιστόλια στα τραπέζια.  Είναι φανερό ότι έτσι κανένας δεν κερδίζει πολιτικά, ενώ η χώρα βυθίζεται βαθύτερα στην ύφεση.

Είναι λοιπόν καιρός να σταματήσουμε να τρέφουμε και να καλλιεργούμε αυταπάτες, και εδώ τα νέα είναι δυσάρεστα. Η Ν.Δ. -παρά τις γενικές διακηρύξεις- δείχνει να μην έχει καταλάβει τίποτα. Από τη μια μεριά μοιράζει υποσχέσεις για διορισμούς, για παράδειγμα πενταετών πυροσβεστών, και από την άλλη κάνει αντίσταση στο αναγκαίο συμμάζεμα των αστυνομικών τμημάτων. Διαβάζοντας προχθές τις ανακοινώσεις των τοπικών της στελεχών για τα αστυνομικά τμήματα καταλαβαίνεις γιατί δεν υπάρχει σωτηρία και θα έχουμε για πολλά χρόνια μνημόνια και επιτροπείες, είτε είμαστε στο ευρώ είτε πάμε στη δραχμή ή στη… μνα. Ποια συμφωνία αλήθειας και ποια μάχη κατά του λαϊκισμού; Με παραμύθια πορευτήκαμε, με εμπόριο κοινωνικής ευαισθησίας με δανεικά χρεοκοπήσαμε και δυστυχώς έτσι συνεχίζουμε μέχρι την ολοκληρωτική καταστροφή. Με τι μούτρα θα πάει ο Λαμπρόπουλος και ο κάθε Λαμπρόπουλος μετά τις εκλογές στα Φιλιατρά; Θα ανοίξει μήπως το τμήμα; Πώς; Με φρέσκο αέρα; Και τέλος πάντων πώς θα μειώσουν τους φόρους και τις δαπάνες που υπόσχεται ο αρχηγός τους; Με την ίδια μέθοδο που θα έσχιζε ο ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο και θα διέγραφε το χρέος; Είμαστε όλοι στα όρια μας. Φτάνει το ψέμα. Φτάνει η καλλιέργεια αυταπάτης. Αρκετά με την καταβαράθρωση της πολιτικής αξιοπιστίας. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, είμαστε τελειωμένοι! 

 

panagopg@gmail.com