Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 20:59

Η δηλητηρίαση της αμφισβήτησης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Η δηλητηρίαση της αμφισβήτησης

Την Παρασκευή διεκόπη ο ημιτελικός του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος των λυκείων ανάμεσα στο ΓΕΛ Πύλου και το ΓΕΛ Φιλιατρών μετά από έντονες διαμαρτυρίες των παικτών και των γονέων των Φιλιατρών για τη διαιτησία!

Το γεγονός αυτό δείχνει το πόσο μεγάλο κακό έχει γίνει στην κοινωνία από την αμφισβήτηση της ύπαρξης κανόνων αμεροληψίας και δικαιοσύνης. Οταν δεν μπορούμε να τελειώσουμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ μαθητών σε κλίμα άμιλλας και δικαιοσύνης, τι άραγε θα μπορούσαμε να αναμένουμε;

Τα όσα έγιναν την Κυριακή το βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη είναι μάλλον φυσικό επακόλουθο όλου αυτού που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία. Κανένας δεν εμπιστεύεται κανέναν και για τίποτα. Οι πάντες αμφισβητούν τους πάντες και συνωμοσιολογούν ακατάπαυστα για τα πάντα. Αυτά που έγιναν στο γήπεδο της Τούμπας σε συνδυασμό με αυτά που είχαν προηγηθεί το Σάββατο, κατέστησαν ένα αθλητικό γεγονός σε μείζον πολιτικό ζήτημα. Τα γεγονότα στο ποδόσφαιρο θα έχουν πολιτικές συνέπειες και θα επιταχύνουν εξελίξεις που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα έρχονταν.

Η εισβολή Σαββίδη με το κουμπούρι και τους μπράβους στο γήπεδο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι παρασύροντας μύθους, όπως το ηθικό πλεονέκτημα. Το παραμύθι είναι ωραίο αλλά αποδεικνύεται γρήγορα ότι δεν έχει… δράκο. Το νταραβέρι πολλοί κατήγγειλαν αλλά δύσκολα αντιστέκονται στη χρησιμοποίησή του όταν έχουν την ευκαιρία. Το ζήτημα δεν είναι όμως ποιος κάνει το πιο «δίκαιο» νταραβέρι, αλλά η ύπαρξη κανόνων που θα το αποτρέπουν. Και όσο δεν υπάρχουν κανόνες ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει παριστάνοντας τον άγγελο ή το διάβολο ανάλογα με το ακροατήριο. Οι ολιγάρχες νέοι και παλιοί πρέπει να πάψουν να κάνουν “ντου” για τα συμφέροντά τους και οι πολιτικοί να σταματήσουν να ρίχνουν λάσπη ο ένας στον άλλον για να επιβιώσουν. Η κοινωνία θα πρέπει να πάψει να δηλητηριάζεται και αυτό έχει πλέον επείγοντα και πρωταρχικό χαρακτήρα για να ξαναπαίξουν μπάλα μικροί και μεγάλοι σε όλα τα γήπεδα.  

panagopg@gmail.com