Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 21:13

Να χαθούν μόνο 4 χρόνια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Να χαθούν μόνο 4 χρόνια

Η κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα-Ριζόμυλος έχει μεταφερθεί οριστικά στις καλένδες και αυτό αποτελεί κοινή διαπίστωση όλων όσοι έχουν στοιχειώδη αντίληψη του πώς κινούνται τα πράγματα στα δημόσια έργα.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας μιλά ανοιχτά πλέον για ματαίωση του έργου ως συνέπεια της εγκατάλειψης της παραλιακής χάραξης, η οποία διέθετε εγκρίσεις και μελετητική ωριμότητα. Είχαμε από την πρώτη στιγμή επισημάνει ότι οι χειρισμοί που γίνονταν θα κατέληγαν στη ματαίωση του έργου και η αλλαγή χάραξης ήταν το εργαλείο για να κερδηθεί χρόνος. Αλλωστε και το άλλο οδικό τμήμα μεσσηνιακού ενδιαφέροντος, το Τσακώνα-Καλό Νερό, μένει και αυτό στα αζήτητα και ας μην χρειάζεται νέα χάραξη.

Οι τοπικοί παράγοντες και ειδικότερα η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Πύλου - Νέστορος έχουν ευθύνη γιατί δεν αντέδρασαν δυναμικά κι ενώ διαφωνούσαν και είχαν αντιληφθεί πού πάει το πράγμα, άφησαν το χρόνο να κυλήσει σιωπώντας. Προτίμησαν να διατηρήσουν καλές σχέσεις με την κυβέρνηση για να εντάξουν πελατειακά μικροεργάκια και όχι να αποκαλύψουν τους πρωταγωνιστές αυτής της μεθόδευσης. Τώρα που βλέπουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στα τελευταία της βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλο στο ξάγναντο για να καταγγείλουν αυτό που ήταν εμφανές από την πρώτη στιγμή.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά. Και επειδή η παρούσα κυβέρνηση δεν ξέρει αν έχει νοικιάσει φρεγάτες ή αν θα κατασκευάσει καινούργιες, πού να ξέρει πού είναι οι μελέτες, μιας και κυριολεκτικά… εδώ φρεγάτες χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν! Το μήνυμα που οφείλουν να στείλουν οι τοπικοί παράγοντες πρέπει να είναι ξεκάθαρο, απλό και συγκεκριμένο: «Αφήστε τα παραμύθια με τις νέες μελέτες και εντάξτε άμεσα τον δρόμο όπως έχει μελετηθεί και εγκριθεί». Απλά, κατανοητά και ουσιαστικά για να γίνει ο δρόμος και να σταματήσει το παραμύθιασμα. Οποιος θέλει να αφήσει κάτι στην περιοχή, έστω την ύστατη ώρα, ας δώσει εντολή για δημοπράτηση. Επειδή όμως οι αυταπάτες σε ορισμένα ζητήματα διαρκούν, ας περιμένουμε τους επόμενους με τον φάκελο έτοιμο απαιτώντας να ξεκινήσει και αυτό από εκεί που είχε μείνει το 2014. Να χαθούν τελικά μόνο 4 χρόνια, γιατί αν συνεχιστεί το δούλεμα με τις νέες χαράξεις, μάλλον πάμε για την άλλη δεκαετία.

panagopg@gmail.com