Πέμπτη, 17 Μαϊος 2018 21:58

Να τελειώνει το δούλεμα!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Να τελειώνει το δούλεμα!

Με την απάντηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) επιβεβαιώθηκε με επίσημο τρόπο αυτό που όλοι μας υποπτευόμασταν για την πορεία των οδικών δικτύων που αφορούν τη Μεσσηνία.

Οι υποσχέσεις που δίνονται από κυβερνητικά στελέχη, τοπικά και κεντρικά, είναι καθαρός φρέσκος αέρας από τον Ταΰγετο. Και δεν θα μπορούσε βέβαια να είναι διαφορετικά, αφού για το μεν Καλαμάτα - Ριζόμυλος εγκαταλείφθηκε η έτοιμη μελέτη και αναζητείται νέα, ενώ για το υπόλοιπο τμήμα μέχρι Μεθώνη όπως και για το Καλό Νερό - Τσακώνα οι μελέτες αγνοούνται στα συρτάρια κάποιου υπουργείου. Χωρίς μελέτες και πλαίσιο τι να χρηματοδοτήσει η ΕΤΕπ; Ασφαλτοστρώσεις κατόπιν ενεργειών μου; Δεν γίνονται έτσι οι δουλειές σε αυτό το επίπεδο.

Η χρηματοδότηση που δήθεν έχει εξασφαλιστεί είναι λοιπόν στο μιλητό και στο «...φέρτε να δούμε τι αφορούν και βεβαίως να βάλουμε τα λεφτά εφόσον τηρούνται οι κανόνες και οι προϋποθέσεις χρηματοδότησης». Αυτό βεβαίως δεν είναι έγκριση, είναι να δούμε και να σας πούμε. Πόσο απέχει αυτό από χρηματοδότηση; Οσο το όχι από το ναι. Τίποτα δηλαδή δεν είναι σίγουρο και δεν πρόκειται να είναι όσο δεν κατατίθεται πρόταση με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Εδώ δεν ξέρουμε από πού θα περάσει ο δρόμος, πώς να εγκριθεί η χρηματοδότηση;

Το καλαμπούρι με τα οδικά έργα του νομού κάπου εδώ θα πρέπει να λήξει. Οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν μπορούν άλλο να κρυφτούν και να φορτώνουν στους προηγούμενους τις δικές τους αδυναμίες και παραλείψεις. Η πολιτική που συνολικά ακολουθήθηκε στο θέμα της παραγωγής δημοσίων έργων έχει αποτύχει. Τα έργα έχουν παντού κολλήσει, ενώ κάποια έχουν μπλέξει σε περίεργες ιστορίες, όπως αυτή με τον Καλογρίτσα. Ο καιρός που μένει στην κυβέρνηση είναι πλέον ελάχιστος, χρειάζεται όμως να αλλάξουν τακτική για να ξεκολλήσουν τα οδικά έργα. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τους δρόμους μεσσηνιακού ενδιαφέροντος θα πρέπει άμεσα να εγκαταλειφθεί η τακτική της κωλυσιεργίας και να σταλεί αίτημα στην ΕΤΕπ με βάση τις υπάρχουσες μελέτες. Το δούλεμα κράτησε αρκετά και πλέον τους έχουν πάρει όλοι χαμπάρι.

panagopg@gmail.com


NEWSLETTER