Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 21:54

Με απόφαση Μητσοτάκη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Το σύστημα Τατούλη είναι φανερό ότι αιφνιδιάστηκε από τη δημόσια αποδοκιμασία του από τη Ν.Δ.

Περίμεναν ότι έμμεσα θα υπήρχαν προτροπές και… καρφιά, γι’ αυτό και φρόντισαν να απουσιάζουν για να μην χρειαστεί να απαντήσουν. Σε καμία περίπτωση δεν ανέμεναν ότι θα βγει ανοικτά ο γραμματέας του κόμματος να δηλώσει ότι ο Τατούλης αποτελεί παρεκτροπή και ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι που προέρχονται από τη Ν.Δ. οφείλουν να αποφασίσουν με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν. Για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμα το πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα, ο Αυγενάκης δεν ξύπνησε το πρωί της Κυριακής και αποφάσισε να τα βάλει με τον Τατούλη! Κατέβηκε στην Τρίπολη με εντολή Μητσοτάκη για να τελειώσει την υπόθεση Τατούλη. Ο γραμματέας ενός κόμματος είναι η φωνή της ηγεσίας του, δηλαδή του προέδρου.

Να το κάνουμε λιανά, γιατί βλέπουμε ότι ορισμένοι δεν θέλουν να καταλάβουν, για τη Ν.Δ. και την ηγεσία της, δηλαδή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τατούλης αποτελεί παρελθόν. Αναμένουν τις επόμενες κινήσεις του περιφερειάρχη και του έχουν αφήσει ένα τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας να αποχωρήσει… ησύχως και να μην δοθεί συνέχεια. Ορισμένοι θεωρούν ότι γίνεται μια τελευταία προσπάθεια για να διασωθεί η υποψηφιότητα συγγενικού του προσώπου στην Αρκαδία, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει από τη μεριά του στροφή και ευθυγράμμιση στην κατεύθυνση της αποχώρησης.

Η δήλωση του γραμματέα ήταν έτσι η πρώτη ηχηρή παρέμβαση και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Η Ν.Δ. θα πάει με άλλον υποψήφιο στις περιφερειακές εκλογές και δεν θέλει να έχει στα πόδια της ένα εσωκομματικό πρόβλημα με λίγους έστω περιφερειακούς συμβούλους, οι οποίοι θα λένε ότι είναι Ν.Δ. αλλά θα στηρίζουν Τατούλη. Θέλουν δηλαδή καθαρό το γήπεδο για να μην διακινδυνεύσουν να χάσουν τις εκλογές στην Περιφέρεια. Ο Τατούλης μπορεί να τους δυσκολέψει και το γνωρίζουν, γι’ αυτό και φρόντισαν να κόψουν έγκαιρα τις γέφυρες. Τα επόμενα βήματα έχουν αναμφίβολα ενδιαφέρον, όπως και το πώς θα προκύψει το νέο πρόσωπο.

panagopg@gmail.com