Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 21:04

Να μεταφέρει την έδρα και να πάρει το γραφείο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Να μεταφέρει την έδρα και να πάρει το γραφείο

Να τα πάρουμε ξανά από την αρχή, μήπως και σταματήσει η καθημερινή φαρσοκωμωδία στο Διοικητήριο:

Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας δεν αντικαθίσταται και δεν παραιτείται με υπόδειξη περιφερειάρχη ή Εκτελεστικής Επιτροπής, και αυτό γιατί ο νόμος με τον οποίο δημιουργήθηκε η αιρετή Περιφέρεια έτσι ορίζει. Η πρόβλεψη αυτή υπάρχει γιατί ο χωρικός περιφερειάρχης δεν εκλέγεται με ψήφο, αλλά αποτελεί τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου της πλειοψηφίας στο νομό - στη συγκεκριμένη περίπτωση στη Μεσσηνία.

Το ψηφοδέλτιο του Τατούλη το στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, και έγινε παρασκηνιακά ένα είδος μοιράσματος των θέσεων στους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες. Η Ελένη Αλειφέρη επιλέχτηκε να είναι το πρόσωπο που θα ενώνει τη ΝΔ στο νομό: Δεν ήταν δηλαδή επιλογή Τατούλη, αλλά του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Στο κόμμα της Ν.Δ. από τότε δεν έβλεπαν ορισμένοι με καλό μάτι τη στήριξη Τατούλη, αλλά ο Σαμαράς δεν ήθελε να διακινδυνέψει ήττα στην εκλογική του περιφέρεια κι έτσι επέλεξε με την κοντόθωρη λογική του τακτικισμού τον Τατούλη. Αυτό λούζεται τώρα αυτός και όλη η Ν.Δ.!

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, με την προσδοκία να σταματήσει κάποια στιγμή ο τραγέλαφος: Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας από το νόμο είναι και θα παραμείνει μέχρι τις εκλογές η Ελένη Αλειφέρη. Ο νόμος ορίζει τις αρμοδιότητες - και επειδή τη θεωρεί συνέχεια του αιρετού νομάρχη, δικαίως και λογικώς κατέχει το ιστορικό γραφείο του Διοικητηρίου.

Ο Τατούλης έχει άνετο γραφείο στην Τρίπολη, όπου και η έδρα του. Αν όμως επιθυμεί να μεταφέρει την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Καλαμάτα -η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη και πλέον αναπτυσσόμενη πόλη της Πελοποννήσου-, τότε την άλλη μέρα το πρωί δικαιούται να πάρει το γραφείο της Αλειφέρη, η οποία δε νομίζουμε ότι θα αρνηθεί τη μετακίνηση.

Μέχρι να συμβεί αυτό όμως, ας ασχοληθούν με κάτι πιο παραγωγικό και ωφέλιμο.

 


NEWSLETTER