Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 20:45

Να σταματήσει το παιχνίδι με τις τράπεζες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Αναφερόμασταν χθες στο ζήτημα της ίδρυσης τραπεζών που προωθούνται από κυβέρνηση και Περιφέρεια και σημειώναμε ότι αυτού του είδους οι τράπεζες το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι χρηματοδότηση της πολιτικής πελατείας.

Θεωρούμε ότι οι περιφερειακές αρχές και η κυβέρνηση δεν θα προλάβουν να ιδρύσουν τέτοιες τράπεζες, κάτι που μάλλον δεν θα το επιτρέψουν τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας της Ελλάδος και κυρίως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Θα τους προλάβουν οι εκλογές.

Οι επιτήδειοι έχουν όμως αρχίσει να πωλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες ενόψει εκλογών. Κλείνουν το μάτι στους πιθανούς πελάτες. Πληροφορηθήκαμε μάλιστα χθες από το διαδικτυακά παπαγαλάκια της περιφερειακής αρχής ότι ο Τατούλης έχει έτοιμη τη διευθύντρια της τράπεζας που θα διορίσει, η οποία θα είναι μάλιστα και γυναίκα!!! Αρχισαν δηλαδή οι διορισμοί σε τράπεζα που θα… δημιουργηθεί! Μιλάμε για τραγικά πράγματα, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι καμία τράπεζα δεν πρόκειται να δημιουργηθεί με τέτοιους όρους και με τέτοιες διαδικασίες, το παραμύθι όμως τρέχει και πουλάει. Εδώ πιστεύουν τον Σώρρα, δεν θα πιστέψουν ότι θα έχουν τράπεζα που θα δίνει ο περιφερειάρχης εντολή στη δική του διευθύντρια και θα πηγαίνουν… ταμείο;

Θεωρούμε ότι η υπόθεση των τραπεζών και ειδικότερα αυτής που θέλουν να δημιουργηθεί στην Πελοπόννησο, θα εξελιχθεί σε μια τεράστια προεκλογική φούσκα. Η Τράπεζα της Ελλάδος οφείλει να παρέμβει και να σταματήσει όλη αυτή την παραφιλολογία που αναπτύσσεται. Το να υπόσχονται κάποιοι δάνεια και εξυπηρετήσεις μέσα στην προεκλογική περίοδο παριστάνοντας τους τραπεζίτες, θα είναι τραγικό. Η πολιτική ζωή της χώρας θα πρέπει να επανέλθει σε κανονικότητα και αυτό δεν μπορεί να συμβεί όταν δεν είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι. Η δουλειά του υπουργού, του περιφερειάρχη και του δημάρχου δεν είναι να κάνει τον τραπεζίτη είτε άμεσα είτε έμμεσα. Οι πολίτες χρειάζεται να αντιδράσουν απέναντι σε αυτά τα καμώματα γιατί στο τέλος αυτοί πληρώνουν το λογαριασμό μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση των χρεοκοπημένων τραπεζών. Η επανάληψη των χειρότερων πρακτικών του παρελθόντος δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτή.

panagopg@gmail.com