Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 21:14

Ο ανόητος κοιτά πάντα το δάκτυλο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ολα τα καθεστώτα οικοδομούνται πάνω στον έλεγχο της ενημέρωσης. Ολοι οι ολοκληρωτισμοί, μαύροι και κόκκινοι, διαπρέπουν στο κυνήγι των διαφωνούντων.

Παλιά τους έστελναν εξορία, τώρα επικεντρώνονται στη δολοφονία χαρακτήρων, μέσα από παρακρατικούς μηχανισμούς στο Διαδίκτυο. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια συντονισμένη και καθοδηγούμενη επιχείρηση κατά μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων. Ο πρώτος στόχος ήταν το MEGA και οι δημοσιογράφοι του, τώρα το ΣΚΑΙ και γενικώς όλοι οι δημοσιογράφοι ή οι αρθρογράφοι που δεν ευθυγραμμίζονται με το αφήγημα του νέου εθνικολαϊκισμού. Ενοχλούσε η αντίδραση στα τερατώδη ψέματα που έφταναν σε υποσχέσεις για κατάργηση του μνημονίου «με ένα νόμο και ένα άρθρο» και με δήθεν δημοψηφίσματα που θα έτρεμε η…νομενκλατούρα της Ευρώπης! Εχει πλέον αποδειχθεί ποιος έλεγε ψέματα και έκανε προπαγάνδα και ποιος μιλούσε υπεύθυνα και συγκροτημένα.

Από την πρώτη ώρα που ξέσπασε η θανατηφόρα πυρκαγιά στην Αττική ενοχλούσε η τηλεοπτική κάλυψη που αναδείκνυε την ανεπάρκεια. Δεν θέλουν να απαντήσουν στα γιατί και επιβάλλουν σιωπή. Δημιουργούν εχθρούς και φτιάχνουν ξανά αφήγημα. Για την τραγωδία δεν φταίει ότι κανείς δεν άδειασε την περιοχή, αντίθετα έκαναν και εκτροπή της κυκλοφορίας από κεντρική λεωφόρο στα στενάκια μιας άναρχα δομημένης περιοχής. Αντί να ψάξουμε τις σημερινές ευθύνες, είναι βολικότερο να φτάσουμε στο 1821 και να βρούμε ποιος έκοψε οικόπεδα, ποιος τα πούλησε και ποιος τα έκτισε. Η χώρα έχει συγκεκριμένες και διαχρονικές πολεοδομικές αστοχίες και παραλείψεις, οικοδομήθηκε και αναπτύχθηκε άναρχα, αυτό είναι γνωστό. Επειδή όμως έχει κτιστεί όπως έχει κτιστεί, θα αφήσουμε τον κόσμο να καεί από τις φωτιές ή να πνιγεί από τις πλημμύρες; Υπάρχει δυνατότητα να εκκενώνονται περιοχές και υπάρχει σχέδιο το οποίο δεν εφαρμόστηκε, και το ερώτημα είναι γιατί; Γιατί ο Δήμος Αθηναίων κατάφερε με ασφάλεια να στείλει λεωφορεία και να εκκενώσει κατασκήνωση με 600 παιδιά και οι άλλοι δεν κατάφεραν να βγάλουν τον κόσμο από τα σπίτια του; Το γιατί ζητά απάντηση ό,τι και να κάνουν. Το δάκτυλο θα δείχνει το φεγγάρι, οι ανόητοι μπορεί να συνεχίσουν να ασχολούνται με το δάκτυλο!

 

panagopg@gmail.com