Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 20:54

Τους… τρώνε τελικά οι κότες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Τους… τρώνε τελικά οι κότες

Στην πολιτική όποιος δεν έχει σχέδιο για το μέλλον υπόσχεται σύγκρουση με τα... συμφέροντα.

Σύμφωνα με όλες τις θεωρίες συνωμοσίας πάντα υπάρχουν κάποια «συμφέροντα» που δεν αφήνουν τον πλούτο να τρέξει στις τσέπες του φτωχού λαού. Αυτά λοιπόν τα «συμφέροντα» τα μάχονται νυχθημερόν όλοι οι καλοί πολιτικοί, αλλά πάντα χάνουν τον αγώνα γιατί είναι… άνισος. Παραμύθια με τη ρίγανη!

Συμφέροντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, είναι μέρος της κοινωνίας και του οικονομικού συστήματος. Τα συμφέροντα δεν πρόκειται ποτέ να ηττηθούν γιατί όσοι κηρύσσουν τον ανένδοτο κατά των συμφερόντων δεν θέλουν κανόνες αλλά να επικρατήσουν τα δικά τους έναντι των άλλων. Στη θέση δηλαδή των παλιών να δημιουργήσουν καινούργια χωρίς αρχές και κανόνες. Το αποτέλεσμα είναι να κάνουν μια τεράστια τρύπα στο νερό γιατί… όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε τελικά οι κότες. Τα συμφέροντα δεν αντιμετωπίζονται με λεκτικούς αφορισμούς αλλά με τη θέσπιση κανόνων διαφάνειας, λογοδοσίας και αξιοκρατίας.

Επειδή βρισκόμαστε ξανά σε μια μακριά προεκλογική περίοδο και όσοι νιώθουν ότι η πολιτική ανεπάρκεια τους οδηγεί στο βάραθρο της ήττας θυμούνται ξανά τα συμφέροντα και τον αγώνα που έδωσαν εναντίον τους, καλό είναι να αλλάξουν τροπάρι. Αν έδωσαν αγώνα κατά των συμφερόντων και χάνουν σημαίνει ότι είναι άχρηστοι και ανίκανοι για το οτιδήποτε. Το πιθανότερο όμως είναι να μην έδωσαν κανέναν αγώνα, απλώς επιχείρησαν να κερδίσουν την εύνοια των παλιών και προσπάθησαν να δημιουργήσουν νέα και τελικά τους έφαγαν… οι κότες.

Είναι καιρός να τελειώσουμε με το κυνήγι φαντασμάτων και τους Δον Κιχώτες εκ του προχείρου και να συζητήσουμε για τα ουσιαστικά ζητήματα. Να δούμε δηλαδή ποιος παρήγαγε έργο χρήσιμο για τους πολίτες. Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις τους στη θητεία κατά των συμφερόντων και υπέρ των πολιτών. Πώς στήριξε την εργασία και το μόχθο των πολιτών. Να μετρήσουμε την αποτελεσματικότητα στα μικρά και τα μεγάλα. Επειδή ακριβώς αυτό το μέτρημα δεν το επιθυμούν οι πολιτικοί απατεώνες και τα παπαγαλάκια τους ανακαλύπτουν για μια ακόμα φορά… συμφέροντα και συνωμοσίες μπας και διασωθούν. Μάταια τους έχουν πάρει πλέον όλοι χαμπάρι και για το πόσο ψεύτες είναι και για το πόσο ανίκανοι και αναξιόπιστοι να διαχειριστούν το οτιδήποτε.