Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 20:28

Τα ψέματα και οι δικαιολογίες έχουν για όλους τελειώσει

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Τα ψέματα και οι δικαιολογίες  έχουν για όλους τελειώσει

Η Μεσσηνία μετρά μια χαμένη τετραετία στον τομέα των οδικών υποδομών.

Τα οδικά έργα που είχαν σχεδιαστεί από προηγούμενες κυβερνήσεις και αυτοδιοικητικές αρχές ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται και στον ορίζοντα δεν υπάρχει τίποτα για τα επόμενα χρόνια. Η αλήθεια είναι τραγική, αλλά για την επόμενη πενταετία ακόμα και αν όλα τρέξουν με τις καλύτερες των προϋποθέσεων σημαντικό οδικό έργο στη Μεσσηνία δεν πρόκειται να παραδοθεί. Με την ολοκλήρωση του Τζάνε - Καλαμάκι και του Σουληνάρι - Κορυφάσιο κλείνει ένας κύκλος έργων, με τον επόμενο να μην γνωρίζει κανείς αν και πότε θα ανοίξει.

Οι ευθύνες για την κωλυσιεργία τόσο του οδικού τμήματος Τσακώνα - Καλό Νερό όσο και του Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη ανήκουν πρωταρχικά στην κυβέρνηση και τους τοπικούς κυβερνητικούς παράγοντες. Είναι προφανές ότι οι ανακοινώσεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου δεν πείθουν κανέναν, άλλωστε “ειπώθηκαν τόσα ψέματα που ντράπηκαν τα ίδια, μια και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα έλεγαν”. Τα δύο αυτά μεγάλα οδικά τμήματα μπορούν να ξεκολλήσουν μόνο αν υπάρξει συνολικά μια διαφορετική πολιτική αντιμετώπιση από μια κυβέρνηση που θα έχει καθαρό ορίζοντα και σαφή προσανατολισμό.

Στα υπόλοιπα οδικά τμήματα όπως το Ριζόμυλος - Κορώνη, η παράκαμψη χωριών στο δρόμο της Μάνης, ο δρόμος για Αρχαία Μεσσήνη, που θα μπορούσε η Περιφέρεια να επιδείξει έμπρακτα ενδιαφέρον, επικρατεί απόλυτη στασιμότητα. Η περιφερειακή αρχή Τατούλη έχει να επιδείξει μόνο λόγια αυτοθαυμασμού για το τίποτα που παράγει σε όλα τα επίπεδα. Συνολικά το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας είναι σε άθλια κατάσταση και αυτό δεν κρύβεται γιατί αποτελεί την καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι μας. Οι πολίτες της Μεσσηνίας θεωρούμε ότι έχουν καταλάβει πολλά περισσότερα από όσα κάποιοι νομίζουν. Οι προεκλογικές υποσχέσεις και οι διαβεβαιώσεις δεν πείθουν πλέον κανέναν, τα μεγάλα έργα και οι βερμπαλισμοί για «έργα σημαία» αποτελούν ανέκδοτα ενός θλιβερού χθες. Η επόμενη περίοδος χρειάζεται ανθρώπους προσηλωμένους στο αποτέλεσμα, με στόχο την παραγωγή πραγματικού έργου στο δρόμο και όχι στον αέρα με λόγια μιας εικονικής πραγματικότητας γεμάτης ψέματα και αυταπάτες.

 

panagopg@gmail.com

 


NEWSLETTER