Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 20:53

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές κρίνονται στις συμμαχίες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στην ομάδα Τατούλη και στους μύθους που καλλιεργούσε.

Ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ξαναστηρίξει το νυν περιφερειάρχη, κάτι που βέβαια ήταν ήδη γνωστό, υπογραμμίζοντας όμως ότι θα υπάρξει κομματική στήριξη που θα ανακοινωθεί από τον πρόεδρο του κόμματος αμέσως μετά τη ΔΕΘ. Η σεμνή τελετή λαμβάνει έτσι τέλος. Καίγονται και τα τελευταία σενάρια που διακινούσαν τα πρόθυμα παπαγαλάκια για δήθεν χαλαρή στήριξη από πλευράς Ν.Δ.

Σε επίπεδο περιφερειακών εκλογών τα κόμματα δεν πάνε με χαλαρή στήριξη, κάτι που μπορεί να κάνουν σε μικρούς δήμους, και αυτό είναι το λογικό. Ακόμα και το ΚΙΝΑΛ θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές της Περιφέρειας προκειμένου να καταγράψει την αυτόνομη παρουσία του. Με δυο λόγια, μέσα σε κλίμα πολωτικό και έντονα πολιτικό δεν υπάρχει χώρος για αυτόνομες παρουσίες, πολύ περισσότερο όταν αυτές έχουν ήδη διοικήσει και η αποτυχία είναι καταγεγραμμένη. Για να το πούμε διαφορετικά, αν τα κόμματα έβλεπαν προοπτική επικράτησης Τατούλη στις εκλογές για 3η φορά θα εξέταζαν έστω χαλαρή στήριξη. Δεν το αποτολμούν, γιατί διαβλέπουν πολλαπλή και πολυεπίπεδη ήττα, γι’ αυτό και σπεύδουν να πάρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες αποστάσεις. Τα κόμματα βλέπουν ότι στην Περιφέρεια υπάρχει αντιτατουλικό μέτωπο τόσο σκληρό και ισχυρό που τη δεύτερη Κυριακή θα βγάλει περιφερειάρχη όποιον βρίσκεται απέναντί του.

Ολα δείχνουν ότι στις περιφερειακές εκλογές στην Πελοπόννησο η Ν.Δ. θα πορευτεί με ένα δοκιμασμένο αυτοδιοικητικό στέλεχος. Ο Παναγιώτης Νίκας θεωρείται φαβορί για την Περιφέρεια γιατί και εκλογές ξέρει να κάνει και ισορροπίες να κρατά, δημιουργώντας αξιόμαχους και νικηφόρους συνδυασμούς. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος σε συνδυασμό με την κομματική δυναμική της Ν.Δ. στην Πελοπόννησο δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για άλλες αναγνώσεις των εξελίξεων. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές τις περισσότερες φορές κρίνονται από το κτίσιμο συμμαχιών αρχικά εντός του πολιτικού χώρου και στη συνέχεια ευρύτερα. Κάποιοι ρίχνουν γέφυρες και κάποιοι άλλοι τις κόβουν. Δεν είναι έτσι δύσκολο να προβλέψουμε το νικητή, που δεν μπορεί να είναι άλλος από αυτόν που ρίχνει γέφυρες.

panagopg@gmail.com