Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 21:02

Ευθυγραμμίσεις ή… εξαερώσεις!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως θέλει να τελειώσει άμεσα με τα χρίσματα στις Περιφέρειες γιατί γνωρίζει ότι εκεί κρίνονται οι πολιτικές εντυπώσεις του εκλογικού αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών.

Πέρα όμως από τις πολιτικές εντυπώσεις η Ν.Δ. ως αυριανή κυβέρνηση θέλει στις Περιφέρειες ανθρώπους με τους οποίους να έχει συναντίληψη για τις βασικές προτεραιότητες και να μπορεί στοιχειωδώς να συνεννοηθεί. Το πολιτικό διακύβευμα, όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται, είναι μεγάλο και προφανώς σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές. Μεταφραζόμενο αυτό, όποιος είναι κομματικό στέλεχος, πολιτευτής και λοιπά ή θα στρατευθεί με τις επιλογές του κόμματος ή θα αποχωρήσει για να υπηρετήσει τις προσωπικές του στρατηγικές. Απλό, κατανοητό και αυτονόητο.

Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι νόμιζαν ότι θα συνεχίσουν να ψαρεύουν με δυο καλάμια και στα θολά νερά τού περίπου. Θα είναι δηλαδή απέναντι στις επιλογές του κόμματος, αλλά θα ζητούν από το κόμμα να λάβει μέτρα εναντίον στελέχους του που μίλησε απαξιωτικά εναντίον τους γιατί δεν στηρίζουν τις αποφάσεις του κόμματος! Μιλάμε για την απόλυτη στρεψοδικία -για να μην πούμε πολιτική παράνοια! Σε περιόδους κρίσης και υποχώρησης των κομματικών σχηματισμών αυτό ήταν εφικτό μιας και επικρατούσε η λογική του κατευνασμού, ενώ διάφορες ανίσχυρες ηγεσίες τοπικά και κεντρικά επέτρεπαν τη χαλαρότητα.

Η Ν.Δ. στην παρούσα φάση φαίνεται αποφασισμένη να τελειώσει το ζήτημα ειδικά στην Πελοπόννησο επιβάλλοντας ξεκαθάρισμα και πειθαρχία. Το γιατί είναι προφανές. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και αν δεν γίνει άμεσα συμμάζεμα θα κινδυνέψει να απολέσει μια Περιφέρεια στην οποία η εκλογική της επιρροή ήταν πάντα ηγεμονική ακόμα και στα «πέτρινα χρόνια». Να το πούμε διαφορετικά, η Ν.Δ. αρχίζει να μετρά Περιφέρειες από την Πελοπόννησο και δεν πρόκειται να αφήσει στην τύχη του το «κάστρο» γιατί έτσι θέλει μια ευκαιριακή πολιτική ομάδα που βρέθηκε συγκυριακά σε θέση να απολαμβάνει αξιώματα. Είμαστε στη φάση που ορισμένοι θα αναγκαστούν να σταματήσουν να μετρούν τον ίσκιο τους για μπόι. Θα έχουμε έτσι ευθυγραμμίσεις ή εξαερώσεις!

panagopg@gmail.com